Bulaşık makinesi leke bırakıyorsa bunu deneyin! Sorun kolayca çözülüyor

Bulaşık makinesi; kirli tabak, çatal, kaşık ve bardak gibi eşyaların temizlenmesinde pratik çözüm olabiliyor. Ancak kimi zaman yıkanan eşyalarda leke kaldığı görülebiliyor. Öte yandan bulaşık makinesindeki bu sorunu kolayca çözebilen bir yöntem bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Bulaşık makinesi birçok insan tarafından sıklıkla kullanılıyor. Ancak kimi zaman bulaşık makinesinde yıkanan kirli tabak, çatal, kaşık ve bardak gibi eşyaların lekeli kaldığı görülebiliyor. Öte yandan bu sorunun birçok farklı sebebi olabiliyor. Ancak bu sebeplerden biri kolayca çözülebiliyor. Bu nedenle bulaşık makinesi leke bırakıyorsa, söz konusu yöntemin denenmesi öneriliyor.

BULAŞIK MAKİNESİ LEKE BIRAKIYORSA BUNU DENEYİN

Bulaşık makinesi leke bırakıyorsa, bulaşık filtresi kontrolünün sağlanması öneriliyor. Zira bu yöntemin sonucunda, leke bırakma sorununun kolayca çözüldüğü görülebilir.

Tıkalı veya kirli bulaşık filtresi, makinenin performansını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu noktada filtrenin ayda bir kez sıcak sabunlu su ve bir şişe fırçası ile temizlenmesi öneriliyor. Çünkü temizleme işlemi yapılmadığında, lekeli bulaşıklarla karşılaşmak mümkün olabilir.

Öte yandan leke bırakma sorunu, deterjan bölmesine bir bulaşık makinesi temizleme tableti yerleştirilmesi ve bir döngü boş şekilde çalıştırılmasıyla kolayca çözülebilir.

Bunun yanı sıra bulaşık makinesinde su sıcaklığının kontrol edilmesi unutulmamalı. Zira sıcak suyun en az 48 derece olması öneriliyor.

Not: Bulaşık makinesinin leke bırakma sorunu yukarıdaki yöntemlerle çözülebilir. Ancak sorunun kaynağı farklı olabilir. Bu nedenle yukarıdaki önerilerle sorun çözülmüyorsa, makinenin bir uzmana gösterilmesi de gerekebilir.

Hızlı ve etkili: Tıkanan lavaboyu açmanın basit yolu!