Bulaşık makinesi kokuyorsa dikkat! 2-3 dilim eklenmesi yeterli oluyor…

Bulaşık makinesinde kullanıma ve zamana bağlı olarak kimi zaman kötü koku oluştuğu görülebilir. Ayrıca bu durumun birçok farklı nedeni olabileceği gibi bazı basit çözüm yöntemleri de olabiliyor. Nitekim bazı durumlarda bulaşık makinesine bir besinden 2-3 dilim eklenmesi yeterli oluyor. Detaylar haberimizde…

Bulaşık makinesinde kullanıma ve zamana bağlı olarak kötü koku oluşabilir. Ayrıca bu koku birçok insan tarafından rahatsız edici bulunabilir. Bu nedenle söz konusu problemin çözüm yöntemleri de araştırılabiliyor.

Bulaşık makinesinde kötü koku oluşmasının birçok farklı nedeni olabilir. Örneğin; bulaşık makinesinin düzenli temizlenmemesi, filtrelerin tıkanması veya yanlış deterjan kullanımı kötü kokuya neden olabilir. Ancak bambaşka bir sebepten dolayı da kötü koku oluşabilir.

BULAŞIK MAKİNESİNDEKİ KÖTÜ KOKUNUN ÇÖZÜMÜ

Bulaşık makinesindeki kötü koku problemi, limon dilimleri ile pratik bir şekilde çözülebiliyor. Bu nedenle bulaşık makinesinde koku problemi mevcutsa, limon dilimleri yöntemine dikkat edilmesi öneriliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Bulaşık makinesinin çatal kaşık bölmesine 2-3 dilim limon yerleştirilir. Ardından bulaşık makinesindeki kötü koku probleminin çözüldüğü gözlemlenebilir.

Not: Yukarıdaki yöntem ile bulaşık makinesindeki koku problemi çözülebilir. Ancak oluşan kokunun bambaşka bir sebebi de olabilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem ile söz konusu problem geçmiyorsa, makinenin bir uzmana gösterilmesi tavsiye edilir.