Bulaşık makinesi düzgün yıkamıyorsa dikkat! İşte lekeli bulaşıkların sebebi…

Bulaşık makinesini neredeyse her evde görmek mümkün olabiliyor. Çünkü biriken bulaşıkları yıkamakta pratik çözüm olabiliyor. Ancak zamanla bulaşık makinesinin düzgün yıkamadığı görülebilir. Ayrıca bu sorunun birçok farklı sebebi olabileceği gibi, bazı basit nedenleri de olabiliyor. İşte detaylar…

Bulaşık makinesi pek çok insan tarafından kullanılan ev eşyaları arasında gösterilebiliyor. Ancak başlangıçta kullanışlı olan bulaşık makinesinin zamanla bulaşıkları lekeli yıkadığı görülebilir. Ayrıca bu sorunun birçok farklı nedeni olabileceği gibi basit sebepleri de olabiliyor.

BULAŞIK MAKİNESİ DÜZGÜN YIKAMIYORSA DİKKAT

Bulaşık makinesinin zamana ve kullanıma bağlı olarak bulaşıkları lekeli bıraktığı görülebilir. Ayrıca bu problemin bazı basit sebepleri de olabiliyor. Bu nedenle bulaşık makinesi düzgün yıkamıyorsa, söz konusu basit sebeplere de dikkat edilmesi öneriliyor. Nitekim lekeli bulaşıkların sebeplerinden biri, su sıcaklığının yeterli olmaması.

SU SICAKLIĞININ YETERLİ OLMAMASI

Bulaşık makinesinde su sıcaklığı yeterli olmazsa, iki farklı sorun ortaya çıkabilir. Bu sorunlardan ilki, aşırı sıcak su olmadığı için suyun buharlaşması geç olur. Bu da bulaşıklarda sabun ya da mineral birikintilerinin oluşmasına sebep olabilir. İkinci sorun ise, suyun deterjanları çözecek kadar sıcak olmaması. Bu da benekli veya pütürlü kalıntılar oluşmasına neden olabilir. Öte yandan bu problemler su sıcaklığının en az 48 derece olması ile kolayca çözülebilir.

Not: Bulaşık makinesinin düzgün yıkamamasının farklı sebepleri de olabilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem ile bulaşık makinesindeki problem çözülmüyorsa, makinenin bir uzmana gösterilmesi de önerilir.