Bulaşık makineleriniz nasıl mis gibi kokar?

Bulaşık makinesi zaman içerisinde kokuşabilir. Tek malzeme ile makine içi temizliği nasıl olur? İşte detaylar...

Bu kadar temiz bir cihazın bu kadar kötü koktuğunu düşünmek kesinlikle ironik çünkü cihazın görevi bulaşıkları yıkamak ve sterilize etmek. Ancak gerçekte, en üst düzey makineler bile başıboş yiyecek parçacıklarının kurbanı olabilir.

KOKAN BULAŞIK MAKİNESİNİ TEMİZLEMENİN YOLLARI

Kokan bulaşık makinesindeki eşyaları tazelemek için herhangi bir fikriniz var mı? Temiz bir cihazın kötü kokması ironik görünebilir, çünkü bulaşık makinesinin görevi bulaşıkları yıkamak ve sterilize etmektir. Ancak en üst düzey makineler bile zamanla yiyecek parçacıklarının birikimi sonucu kötü kokabilir. Neyse ki, birkaç basit adımla ve eski moda sirke ile bu sorunu çözmek mümkündür.

ADIM 1: BULAŞIK MAKİNESİNİ BOŞALTIN

İlk olarak, tüm tabakları ve mutfak aletlerini makineden çıkarın. Ardından, nemli bir mikrofiber bez kullanarak makinenin iç kısmındaki zeminde ve yan kısımlarda birikmiş kalıntıları temizleyin. Daha kolay erişim sağlamak için alt rafı çıkarmak faydalı olabilir.

ADIM 2: SİRKENİN BÜYÜSÜNÜ SERGİLEMESİNE İZİN VERİN

Bir cam bardağa veya kaseye yaklaşık bir bardak damıtılmış beyaz sirke doldurun ve bulaşık makinesinin üst rafına, bardakları ayırmak için kullanılan tırnakların arasına sıkıca yerleştirin. Sirke, yağları kesmek, eski deterjan birikintilerini temizlemek ve yiyecek kokularını nötrleştirmek için mükemmel bir maddedir. Bulaşık makinesini en sıcak ayarda tek bir programda çalıştırın. Döngü tamamlandığında, bulaşık makinesinin içini tamamen havalandırmak için kapıyı yaklaşık bir saat açık bırakın. Bu, nemli bir iç mekanın küf oluşumuna yol açmasını da engelleyecektir.

ADIM 3: TAZE BİR KOKU EKLEYİN

Beyaz sirkenin temizlik özellikleri tartışılmaz olsa da herkes bu kokuyu sevmeyebilir. Daha hoş bir koku eklemek isterseniz, sirkeye birkaç damla esansiyel yağ ekleyin. Lavanta, portakal, limon veya nane yağları mutfağınıza canlı ve hoş bir aroma katacaktır. Ayrıca, esansiyel yağların antibakteriyel özellikleri de toksik olmadan temizlik sağlar.

ADIM 4: İŞLEMİ YILDA DÖRT KEZ TEKRARLAYIN

Gelecekte bulaşık makinesinin kötü kokmasını önlemek için sirke temizliğini birkaç ayda bir veya ihtiyaç duyduğunuzda tekrarlayın. Bu şekilde, bulaşık makinenizi ne sıklıkta çalıştırırsanız çalıştırın, mutfağınızda her zaman rahat nefes alabilirsiniz.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bulaşık makinesini temizlerken asla sirkeyi klorla karıştırmayın; bu, zehirli dumanlar oluşturabilir. Klor içeren deterjan kalıntılarıyla yanlışlıkla etkileşime girmemesi için deterjan etiketini kontrol edin. Eğer klor içeriyorsa, makineyi çalıştırmadan önce deterjan tepsisini nemli bir kağıt havluyla silerek temizleyin. Bu basit adımlar, bulaşık makinenizin kokusunu tazelemek ve hijyenini sağlamak için yeterli olacaktır.