AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
"Bugün ne yemek yapsam?" diye düşünenler için harika bir balık yemeği tarifi hazırladık. Omega-3 deposu olan balık hem vücudunuza şifa hem sofranıza lezzet olacak. Buharda deniz levreği tarifi balık favorileriniz arasında yer alacak. İşte hem kolay hem de sosuyla iştah kabartan balık ve mısır ekmeği tarifi...
BUHARDA DENİZ LEVREĞİ MALZEMELER
1 adet levrek
1 adet kırmızıbiber
1 adet havuç
3 yaprak karalahana
2 dal taze soğan
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet limon
2 diş sarımsak
3 adet defneyaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Renkli yenilebilir çiçek
Mısır ekmeği için:
4 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
LEVREĞİN YAPILIŞI:
Levreği fileto haline getiriyoruz. Balığın kafasını ve kemiğini tencerenin tabanına yerleştiriyoruz. Üstüne doğradığımız soğanları ekleyerek üzerine tel süzgeci sabitliyoruz. Süzgecin üzerine levrek, kapya biber, havuç, taze soğan, karalahana, fesleğen, sarımsak, domates, limon suyu, tereyağı, tuz, karabiber, zeytinyağı ve kaynamış suyu ekleyerek 15 dakika buharda pişiriyoruz.
MISIR EKMEĞİNİN YAPILIŞI:
Mısır ununa yumurta, zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamura şekil vererek tavada pişiriyoruz. Bütün malzemeleri tabaklıyoruz ve tencerede kalan balık suyunu levreğin üzerine gezdirerek servis ediyoruz.