AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Tavuk köftesi tarifi ve yanında bezelye püresi Benim Yemeğim'in 25 Mayıs menüsü oldu. Yarışmacılar tavuk köftesini hem Şef Rafet İnce'ye hem de birbirlerine beğendirmeye çalışacak. Peki, tavuk köftesi nasıl yapılır? İşte farklı yemek tarifi arayanlara nefis yemek tarifi...
TAVUK KÖFTESİ VE BEZELYE PÜRESİ MALZEMELER
Tavuk köftesi için malzemeler:
1 adet tavukgöğsü
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı galeta unu
3 dal taze kekik
5 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Bezelye püresi için malzemeler:
1 su bardağı bezelye
1 diş sarımsak
4 dal taze nane
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
TAVUK KÖFTESİNİN YAPILIŞI:
Tavuk köftesi tarifi için öncelikle 1 diş sarımsak, kuşbaşı doğradığımız soğan ve tavuğu blenderda çekiyoruz. İnce ince doğradığımız maydanoz ve kekiği harca ilave ediyoruz. Yumurta, kimyon, pul biber, galeta unu, tuz ve karabiberi de harca ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz harcı ceviz büyüklüğünde köfteler haline getiriyoruz. Kızdırdığımız yağda köfteleri kızartıyoruz. Fazla olan yağını peçete yardımıyla alıyoruz.
BEZELYE PÜRESİNİN YAPILIŞI:
Bezelyeleri 1-2 dakika haşlıyoruz. Bezelyeleri blenderda taze nane, sarımsak ve krema ekleyerek çekiyoruz. Püreyi tavada ısıtıp yoğunlaştırıyoruz. Püreye kaşık yardımıyla şekil verdikten sonra üzerine tavuk köftelerini ekleyerek servis ediyoruz.