Ballı susamlı tavuk tarifi nasıl? sorusunun cevabı merak ediliyor. Çin mutfağına özgü ballı susamlı tavuğun püf noktası balın hazırlanan karışıma homojen bir şekilde dağılmasıdır. Aksi takdirde ısı ile tavuk parçalarının yüzeylerinin yanmasına neden olacaktır. Peki, ballı susamlı tavuk nasıl yapılır? İşte MasterChef izleyenler tarafından çok merak edilen ballı susamlı tavuk tarifi ve malzemeleri...
BALLI SUSAMLI TAVUK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet yumurta
3 adet tavuk göğüs eti
5 yemek kaşığı mısır nişastası
4-5 diş sarımsak
5 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı ketçap
6 yemek kaşığı soya sos
4 yemek kaşığı esmer şeker
6 yemek kaşığı Susam
2 yemek kaşığı Susam yağı
Yarım limon
Tuz
Karabiber
2 dal taze soğanın yeşil kısmı
BALLI SUSAMLI TAVUK NASIL YAPILIR?
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Yumurta ve nişastayı karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice homojen oluncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alın ve ısıtın, kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve tavanın kapağını kapatın.
20-25 dakika tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Hazır olduğunda ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek servis edin.
BALLI SUSAMLI TAVUĞUN YANINA NE GİDER?
Ballı susamlı tavuğun yanında farklı pilavlar veya salatalar yapabilirsiniz.