Badem sütünde kinoalı sebzeli tavuk tarifi ve malzemeleri

Benim Yemeğim'in 3 Ağustos menüsü badem sütünde kinoalı sebzeli tavuk oldu. Farklı yemek tarifi arayanlar badem sütünde kinoalı sebzeli tavuğu deneyebilir. İşte Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim'de günün menüsü ve yapılışı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

"Bugün ne pişirsem?" diyenler ya da farklı yemek tarifi arayanlar için Benim Yemeğim'in 3 Ağustos menüsünü adım adım anlattık. Bugünün menüsü badem sütünde kinoalı sebzeli tavuk tarifi oldu. Hafta içi her gün birbirinden farklı yemek tarifleri için marifetlerini sergileyen yarışmacılar bugün kinoalı sebzeli tavuk denedi. İşte ekran başında kaçıranlar için nefis lezzetin tarifi ve malzemeleri...

BADEM SÜTÜNDE KİNOALI SEBZELİ TAVUK

1 adet tavuk göğüs

2 dal pırasa

3 adet mini kabak

1 adet kapya biber

1 yemek kaşığı kaju

1 yemek kaşığı soya sosu

3 yemek kaşığı bezelye

1 yemek kaşığı kinoa

1 adet kereviz sapı

Karabiber

Badem sütü için

5 yemek kaşığı çiğ badem

1,5 su bardağı su

BADEM SÜTÜNDE KİNOALI SEBZELİ TAVUĞUN YAPILIŞI

Badem sütünde kinoalı sebzeli tavuk tarifi için öncelikle tavuk göğsünü soya sosuyla marine ettikten sonra tavuğu zeytinyağında mühürlüyoruz. Doğradığımız sebzeleri sırasıyla pırasa, mini kabak, kereviz sapı, kapya biber ve bezelyeleri tavuğa ekleyip soteliyoruz. Karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Badem sütünü tavuğa ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Tavuğu sebzeleriyle beraber fırın kabına alıyoruz ve üzerine kaju fıstığı ve kinoayı ekleyip fırına atıyoruz.

BADEM SÜTÜNÜN YAPILIŞI

Çiğ bademlere 1,5 su bardağı su ekledikten sonra 1,5-2 dakika blenderda çekiyoruz. Hazırladığımız sütü süzgeçten geçiriyoruz.

Fırından çıkarttığımız tavuğu ince ince fileto şeklinde doğradıktan sonra sebzelerin üzerine koyup tabaklıyoruz.