Bugün ne yemek yapsam diyenlere kıymalı lazanya tarifi! Şef Rafet İnce'nin özel lazanya tarifi

''Bugün ne yemek yapsam?'' diyenler için kıymalı lazanya tarifi hazırladık. Uluslararası aşçılık yarışmalarında ülkemizi temsil eden Şef Rafet İnce kıymalı lazanyanın püf noktasını anlattı. Kıymalı lazanya beşamel sos ve kıymalı harç olmak üzere iki adımdan oluşuyor. İşte günün yemek tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Günün yemek tarifine hâlâ karar veremeyenler kıymalı lazanya tarifini araştırıyor. Peki, kıymalı lazanya nasıl yapılır? Kıymalı lazanyanın püf noktası nedir? Şef Rafet İnce, "Bugün ne yemek yapsam?" diye düşünenler için kıymalı lazanya tarifi verdi. Nefis beşamel sos ve kıymalı harcın lazanya yapraklarıyla buluştuğu bu lezzet popüler tarifiniz olabilir. İşte adım adım yapılması gerekenler...

KIYMALI LAZANYA TARİFİ MALZEMELERİ

Beşamel Sos İçin:

150 gram kaşar

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Lazanya için:

15 adet lazanya hamuru

350 gram dana döş

1 adet domates

1 adet havuç

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı muskat

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Kıymalı Lazanyanın Yapılışı

İç Harcı İçin:

Kıyma, ince doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu birlikte kavuruyoruz. Kavrulan harca salça, kimyon, kırmızı toz biber, domates ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Harç pişmeye devam ederken kaynayan makarna suyundan ilave ederek 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.

Beşamel Sos İçin:

Tereyağı ve unu kavuruyoruz. Kavrulan una süt, tuz, muskat ekleyerek karıştırıyoruz. Ocaktan aldığımız sosa yumurtasını ekleyerek bağlıyoruz. Tuzlu suda lazanyaları haşlıyoruz. Fırın kabının tabanına haşlanmış lazanya yapraklarını diziyoruz. Daha sonra sırasıyla kıymalı harç, lazanya, beşamel sos olmak üzere malzemeler bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son olarak harcımızın üzerine kaşar peyniri rendeledikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.