'Bugün ne yemek yapsam?' diyenler için Tokat'ın meşhur kuru patlıcan yemeği tarifi

''Bugün ne yemek yapsam?'' diye düşünenler için kuru patlıcan yemeği tarifi hazırladık. Hemen hemen herkes tarafından sevilen patlıcan yemekleri hem lezzetiyle hem de görsel güzelliği ile menülerde göz dolduruyor. Peki, Tokat'ın meşhur kuru patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Patlıcan yemekleri en çok aranan yemek tarifleri arasında yer alıyor. "Bugün ne yapsam?" diye düşünenler için Tokat'ın kuru patlıcan dolması tarifini hazırladık. Akşam yemeği menüsüne kolayca hazırlayabileceğiniz kuru patlıcan dolması tarifi ve malzemeleri haberimizde.

KURU PATLICAN YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER

6 adet kurutulmuş patlıcan

500 gr kuşbaşı kuzu eti

1 çay bardağı bulgur

2 adet kelle soğan

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

KURU PATLICAN YEMEĞİNİN YAPILIŞI

Patlıcan yumuşayıncaya kadar haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. İki kere soğuk su ile suyu değişin, kenarda bekletin. Kuzu eti tencerede çevirin. Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış kelle soğan tereyağında kavurun. Soğan öldükten sonra salçası ve iki su bardağı su ilave edin. Patlıcanlar ile bulgur konduktan sonra tuz, pul biber ile tatlandırılıp kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar ağzı kapalı kaynatın. 

KURU PATLICAN YEMEĞİ SERVİS ÖNERİSİ

Yemek piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

PATLICAN NASIL KURUTULUR?

Patlıcanlar ince alaca soyulur. Boylamasına 4’e bölünür. Sap kısmı bütün bırakılır. Tuzlu suya batırılır (böceklenmesini önlemek için). İpe takılır ve güneşte kurutulur. Güneş olmayan yerde kurursa rengi kararır.