Patlıcan yemekleri en çok aranan yemek tarifleri arasında yer alıyor. "Bugün ne yapsam?" diye düşünenler için Tokat'ın kuru patlıcan dolması tarifini hazırladık. Akşam yemeği menüsüne kolayca hazırlayabileceğiniz kuru patlıcan dolması tarifi ve malzemeleri haberimizde.
KURU PATLICAN YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
6 adet kurutulmuş patlıcan
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı bulgur
2 adet kelle soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
KURU PATLICAN YEMEĞİNİN YAPILIŞI
Patlıcan yumuşayıncaya kadar haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. İki kere soğuk su ile suyu değişin, kenarda bekletin. Kuzu eti tencerede çevirin. Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış kelle soğan tereyağında kavurun. Soğan öldükten sonra salçası ve iki su bardağı su ilave edin. Patlıcanlar ile bulgur konduktan sonra tuz, pul biber ile tatlandırılıp kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar ağzı kapalı kaynatın.
KURU PATLICAN YEMEĞİ SERVİS ÖNERİSİ
Yemek piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
PATLICAN NASIL KURUTULUR?
Patlıcanlar ince alaca soyulur. Boylamasına 4’e bölünür. Sap kısmı bütün bırakılır. Tuzlu suya batırılır (böceklenmesini önlemek için). İpe takılır ve güneşte kurutulur. Güneş olmayan yerde kurursa rengi kararır.