AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim yemek yarışmasında bugünün menüsü kuru patlıcan dolması. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan kuru patlıcan dolmasının püf noktası ve yemeğin tarifini adım adım anlattık. Sarımsak ve yoğurt lezzetiyle buluştuğunda sofrada iştah kabartan kuru patlıcan dolmasını özel davetlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.
Şef Rafet İnce'nin yemek yapmanın püf noktalarını paylaştığı Benim Yemeğim sevilerek izleniyor. Ekran başında yarışmacıların yaptıkları yemek tarifini merak edenler için 11 Mart menüsü kuru patlıcan dolması tarifi ve malzemeleri haberimizde...
KURU PATLICAN DOLMASI MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
2 su bardağı pirinç
4 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 adet limon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı suda ıslatılmış sumak
KURU PATLICAN DOLMASI TARİFİ
Kuru patlıcan dolması için önce soğan, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayıp bir kaba alıyoruz.
İçine pirinç, yarım limon suyu domates ve biber salçası, toz biber, sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Harcı, önceden ıslatılmış patlıcanların içerisine 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup tencereye diziyoruz.
Üzerine önceden ıslatılmış sumağı ekliyoruz.
Yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Yoğurdun içine sarımsak ve tuz ekleyip sarımsaklı yoğurt yapıyoruz.
Maydanoz, nane ve zeytinyağını blenderdan geçirip süzgeçle süzüyoruz.
Nanenin püresini dolmanın üzerine ekliyoruz.
Pişen dolmaları tabağa alıp, yanına yoğurt ve naneli, maydanozlu zeytinyağını da ekleyip sunum yapıyoruz. Kuru patlıcan dolması tarifi hazır. Afiyet olsun...