''Bugün ne yemek yapsam?'' diye düşünenlere sultan kebabı tarifi

Sultan kebabı tarifi ''Bugün ne yemek yapsam?'' diye düşünenler tarafından araştırılıyor. İç harcın yufkaya doldurulmasıyla yapılan sultan kebabı hem doyurucu hem de servisi kolay bir yemek. Ana yemek olarak sofranızda yer verebileceğiniz sultan kebabı tarifini adım adım anlattık. İşte sultan kebabının yapılışı ve malzemeleri...

Sultan kebabını ister etle ister tavukla yapabilirsiniz. "Bugün ne yemek yapsam?" diye düşünüyorsanız evde bulunan malzemelerle sultan kebabı tarifini deneyebilirsiniz. Peki, sultan kebabı nasıl yapılır? Etli veya tavuklu iç harcın yufkaya doldurulması ve ardından beşamel sosla fırında pişirilmesiyle hazırlanan sultan kebabının yapılışı zahmetli olsa da sonunda sultanlara layık bir lezzet ortaya çıkıyor. İşte nefis yemeğin tarifi ve malzemeleri...

SULTAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yufka

400 gram kuşbaşı et

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 adet patlıcan

Pulbiber

Kekik

Karabiber

Tuz

Beşamel sos için:

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

SULTAN KEBABI TARİFİ

Sultan kebabı için öncelikle bir tavaya etleri alın. Etleri mühürledikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin.

Etler pişerken patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Yağını peçete yardımıyla alabilirsiniz.

Pişen etlerin üzerine yemeklik doğranan soğanı ekleyin. Kavurduktan sonra salçasını ekleyin ve karıştırın. Ardından kızarttığınız patlıcanları ve haşlanmış bezelyeleri de ekleyin. Baharatları da ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin.

Sultan kebabının iç harcı hazır. Şimdi beşamel sosunu hazırlayın. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.

Yufkayı dörde bölün ve küçük bir kâseye yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.

Kâseye etli harçtan koyarak, kâsenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.

Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.

180 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında piştiğini anlayabilirsiniz. Sultan kebabını sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

3 adımda kadayıflı paşa sarması tarifi! En pratik tatlı tarifi