''Bugün ne yemek yapsam?'' diye düşünenler için limon soslu tavuk şiş tarifi

Limon soslu tavuk şiş tarifi ''Bugün ne yemek yapsam?'' diye araştıranlar için kurtarıcı oluyor. Peki, limon soslu tavuk şiş nasıl yapılır? Pilav yanına nefis tavuklu yemek olan tavuk şiş mutlaka tarif defterinizde yer alacak. İşte limon soslu tavuk şiş tarifi ve malzemeleri...

"Bugün ne yemek yapsam?" diye araştıranlar için limon soslu tavuk şiş tarifi hazırladık. İster bulgur pilavı ister pirinç pilavı yanında servis edebileceğiniz limon soslu tavuk şiş tarifi hem lezzetli hem pratik bir yemek. Eğer aklınızda hâlâ günün menüsü yoksa tarif defterinize mutlaka bu tarifi yazmak isteyeceksiniz. İşte göğüs etinden yapılan limon soslu tavuk şişin yapılışı ve malzemeleri...

LİMONLU SARIMSAK SOSLU TAVUK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet tavuk göğüs

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay bardağı su

1 limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

LİMONLU SARIMSAK SOSLU TAVUK TARİFİ YAPILIŞI

Tavuk yemekleri genelde "Bugün ne yemek yapsam?" diye düşünüldüğünde favoridir. Peki, limon soslu tavuk tarifini hiç denediniz mi?

Tavuk şiş yemeğinin püf noktası sosudur. O yüzden önce sosu hazırlayın. Bunun için tüm baharatları zeytinyağı ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Üzerine tavukları da ekleyerek marine edin.

Tavukları pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıt serin. Tavukları tek tek şişe ya da çöpe geçirin. Üzerlerine 1 çay bardağı su eklediğiniz sosu gezdirin.

Üzerini tekrar yağlı kağıt ve folyo ile kapatıp kendi buharında 200 derecelik fırında pişirin.

Pişen tavukların üzerine birkaç kaşık tepside kalan sosu dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.