Bugün ne pişirsem? Ramazanın 19.Günü iftar menüsü: Ali Nazik kebabı

Oruç ibadetinin yerine getirildiği ramazan ayında “Bugün ne pişirsem?” sorusunun cevabı araştırılıyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin olduğu Türk mutfağında iftar menüsü için karar vermek oldukça zor. İftara ne yapsam sorusuna yardımcı olmak için en güzel patlıcan yemekleri ve ana yemek tariflerini bir araya getirdik. İftara Ali Nazik kebabından fırında güveç tarifine kadar birçok yemek çeşidi düşünebilirsiniz. Bugün ramazanın 19.Günü ve iftar hazırlıkları ilk gün heyecanıyla devam ediyor. İşte ramazanın 19.Günü iftar menüsünde “Bugün ne pişirsem?” diye düşünenler için patlıcanlı yemekler ve ana yemekler…

Ramazanı lezzetli ve bereketli geçirmek isteyenler “Bugün ne pişirsem?” diye arama motorlarında araştırma yapıyor. Bugün ramazanın 19.Günü ve iftar hazırlıkları ilk gün heyecanı gibi devam ediyor. Peki, iftara hangi yemekler daha kolay? En kolay patlıcanlı yemekler ve ana yemek tariflerini bir araya getirdik. İftara Ali Nazik kebabından fırında güveç tarifine kadar birçok yemek çeşidi sizi bekliyor. İşte ramazanın 19.günü iftar menüsünde “Bugün ne pişirsem?” diye düşünenler için kolay patlıcanlı yemekler ve ana yemekler…

ALİ NAZİK KEBABI

Patlıcanlı yemekler arasında en sevilen ana yemeklerden biri olan Ali Nazik kebabı patlıcanla yapılan bir yemektir.

ALİ NAZİK KEBABI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

ORMAN KEBABI

Bezelye, havuç ve et üçlüsünün bir araya geldiği orman kebabı hem bereketli hem de lezzetli bir yemektir. İftara güzel bir ana yemek çeşididir.

ORMAN KEBABI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

FIRINDA GÜVEÇ

Hem servis etmesi kolay hem de tek kişilik porsiyon halinde hazırlandığı için güne özel yemek çeşidi gibi düşünebilirsiniz. Fırın yemeği iftara harika bir lezzet olacaktır.

FIRINDA GÜVEÇ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

HÜNKÂR BEĞENDİ

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan hünkar beğendi patlıcanlı bir yemektir. Sofrada ününü bırakan, tadı damaklarda kalan güzel bir ana yemek çeşididir.

HÜNKÂR BEĞENDİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

DİĞER ANA YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN