AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Ramazan ayında yemek ismine karar vermek bazen yemek yapmaktan daha çok vakit alıyor. "Bugün ne pişirsem?" sorusu ile güne başlayanlara Ramazan'ın 15. Gününe özel iftar menüsü hazırladık. 27 Mayıs iftar menüsünde mercimek çorbası, hünkâr beğendi, bulgur pilavı, havuç tarator, mevsim salata ve kalburabastı tarifi var. Evde kaldığınız sürede sevdikleriniz için hazırladığınız iftar menüsü damakları şenlendirecek. Restoran yemeklerini aratmayan 27 Mayıs menüsü tarifleri için şimdiden afiyet olsun...
Mercimek çorbası
Ramazan'da herkesin en çok yaptığı çorbaların başında geliyor. Mercimek çorbası kırmızı mercimek, patates, soğan ve havuç ile yapılıyor. Lokantaları aratmayacak tarif linkte...
Osmanlı yemeği diye anılan hünkâr beğendi patlıcan yemeklerinin en sevileni. Sofraya hem görsellik hem lezzet katan hünkâr beğendi tarifi aşağıda...
İftar menülerinde yemeklerin yanına meze tarifleri de çok yakışıyor. Havuç tarator da bunlardan biri. Hem pratik hem lezzetli. Önce havuçları rendeleyin. Ardından tencerede çok az yağla kavurun. Havuçlar ölünce altını kapatın. Biraz sıcağı çıkınca yoğurtla karıştırın. İsteyenler sarımsaklı yoğurt da kullanabilir ve üzerine biberli yağ da kızartabilir. Havuç taratoru istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kalburabastı tarifi
Anne tatlısı olan kalburabastı her daim sofralarda yerini alır. Sadece birkaç malzeme ile yapılan kalburabastı şerbetli bir tatlıdır.