Bugün ne pişirsem? İftar menüsüne horhor kebabı, pilav ve sütlaç tarifi

Bugün ne pişirsem diyenler iftar menülerini araştırıyor. Bugünkü iftar menüsünde Türk mutfağının klasiklerinden horhor kebabı, pilav ve sütlaç tarifi var. Eğer hala günün iftar menüsüne karar veremediyseniz bu öneriler size kolaylık sağlayabilir. İşte bugünkü iftar menüsü tarifleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazanda iftar menüsü çıkarmak hem keyifli hem zor. Kolay yanı ise Türk mutfağının çeşitlilik anlamında zengin olması. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için horhor kebabı, pilav, sütlaç, salata ve haydari tarifi hazırladık. İşte 21 Mart iftar menüsü...

HORHOR KEBABI MALZEMELER

250-300 gram kuşbaşı kuzu eti

5 adet orta boy patlıcan

2 orta boy soğan

2 adet orta boy domates

3 adet sivribiber

1 çorba kaşığı salça

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz, karabiber,

Yarım limonun suyu

Üzeri için

1 adet orta boy domates

5 adet sivribiber

HORHOR KEBABI TARİFİ

Güzel bir ana yemek olan horhor kebabı tarifi sanıldığı kadar zor değil.

Önce karnıyarık gibi patlıcanlarıı alacalı soyun. Tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin.

Sonrasında yıkayıp kurulayarak kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Tencereye 5 çorba kaşığı sıvıyağ alarak etleri ilave edin.

Harlı ateşte etler suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun. Etleri delikli kepçe ile tencereden alıp içine piyaz doğranmış soğanları ve sarmısakları ilave ederek 2-3 dk kavurun.

Ardından doğranmış domatesleri, sivribiberleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Sonra içine etleri, tuzu, karabiberi, 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana dek pişirin.

Etleri delikli kepçe ile alıp, patlıcanların yarık kısımlarına doldurun. Tencerede kalan sosun içine salçayı ekleyerek bir taşım kaynatın.

Gerekirse biraz daha sıcak su ilave edin ve patlıcanların bulunduğu tencerenin kenarından boşaltın.

Patlıcanların üzerlerine 1 domates dilimi ve sivribiber ilave ederek kısık ateşte etler ve sebzeler yumuşayayana dek pişirin. Horhor kebabı akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun...

HAYDARİ MALZEMELER

6 kaşık süzme yoğurt

Bir dilim süzme peynir

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kuru nane

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 dal dereotu

Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz

Tuz

HAYDARİ TARİFİ

Haydari tarifi için öncelikle yağı tencereye alın. Ardından naneyi ekleyin. Bir tur karıştırın ve ocaktan alın.

Başka bir karıştırma kabında yoğurdu ve peyniri alın. Güzelce karıştırın. Dereotunu ve sarımsağı ekleyin.

Naneli karışımı da ilave edin ve haydariyi güzelce karıştırın. Cevizle süsleyin. Sevilen meze haydari sofraya gelmeye hazır.

PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

1,5 yemek kaşığı tereyağı

Bir çimdik toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz(Tepeleme olmasın)

2,5 su bardağı sıcak su

3 ADIMDA PİLAV TARİFİ

1. Pilav için önce bir su bardağı pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin.

2. Ardından süzün. Süzdükten sonra pirinci temiz bir bez üzerine alın. Teflon tencereye yağı alın. Eriyince pirinci ilave edin. Şekeri ve tuzu da ekleyerek pirinçleri ezmeden karıştırın.

3. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç suyunu çektiğinde pişmiş demektir. Pilav tarifi hazır. Afiyet olsun...

SÜTLAÇ MALZEMELER

1. 5 litre süt

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı şeker

1 paket valilin

Üzeri için;

Dövülmüş fındık

SÜTLAÇ TARİFİ

1. Kolay sütlaç tarifi için önce pirinçler soğuk su ile yıkanır. Ardından tencereye süt şeker ve pirinç alınır ve sıklıkla karıştırılır. Kaynamaya başladığında valilin eklenir. Daha sonra pirinçler tamamen pişince ocağın altı kısılır.

2. Sütlaç koyulaşıncaya kâplara alınır fırın tepsisine 2 bardak su ilave edilir ve kaplar tepsiye yerleştirilir.

3. Fırında 200 derece de üzeri yanana kadar pişirilir ve istenen görselliğin ardından fırından çıkartılır. Fındık ile süslenir. Sütlaç hazır soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...