Bugün ne pişirsem? Hem özel hem kolay nefis iftar menüsü

İftar menüsü tükenenler için 15. Gün iftar menüsü hazırladık. Birebir tutan şef tarifiyle özel mezeler, yemekler ve çorbalar haberimizde. İşte hafta sonuna özel kolay iftar menüsü…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hafta sonu iftar menüleri daha özenle hazırlanıyor. Biz de buna uygun sofranıza özel tarifler hazırladık.

15. Gün iftar menüsünde sebze çorbası, çıtır börek, çökertme kebabı, ekmek kadayıfı tarifi iştah kabartacak. İşte Şef Hatice Akman önerisiyle birebir tutan ve damak çatlatan iftar tarifleri...

15. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Sebze çorbası

Tavuklu çıtır börek

Çökertme kebabı

Ekmek kadayıfı

Mevsim Salatası

İFTAR MENÜSÜNE SEBZE ÇORBASI

Günün çorbasına karar veremeyenler için Şef Hatice Akman'ın sebze çorbası tarifini hazırladık. İşte iftar menüsüne vitamin deposu çorba tarifi...

SEBZE ÇORBASI MALZEMELER

2 havuç

2 kabak

1 adet kereviz

3 yeşilbiber

3 kırmızıbiber

Yarım kg süt

1 çay bardağı sıvıyağı

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

SEBZE ÇORBASI TARİFİ

Sebze çorbası için önce sebzeleri temizleyin ve küp küp doğrayın. Sıvıyağda soteleyin.

Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağı ekleyin. Karıştırdıktan sonra unu ilave ederek kavurun. 3 su bardağı su ekleyin. Kaynadıktan sonra sütü ilave edin ve tekrar kaynatın.

Sebze çorbasına tuz, karabiber ilave edin. Sebzeleri ekleyin bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanızı ocaktan alabilirsiniz.

TAVUKLU ÇITIR BÖREK MALZEMELER

1 kilo yufka

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 adet yumurta

150 g kaşar peyniri

2 su bardağı panko (ekmek kırıntısı)

1 yemek kaşığı cajun baharatı (kajun)

200 gram tavuk flato

2 adet kırmızıbiber

300 gram mantar

1 çay bardağı mısır

Tuz

Karabiber

Kızartmak için:

Sıvıyağ

TAVUKLU ÇITIR BÖREK TARİFİ

Çıtır börek tarifi iftar menünüzün en çok konuşulanı olabilir. Önce tavukları ince ince istediğiniz şekilde doğrayın. Yufkaları 4 de bölün.

Biberi, mantarı doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.

Derin bir kaba yumurtaları kırın çırpın. Panko ekmeğini düz bir tepsiye alın. Cajun baharatını ekleyip harmanlayın.

Sıvıyağda tavukları soteleyin kızarmaya başladığında biberi, mantarı ilave edin ve baharatları ekleyerek karıştırın. Ocaktan alın.

Yufkanın geniş yerine tavuklu harçtan 3 kaşık alın üzerine kaşar peyniri ekleyin ve yufkayı sarın. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.

Rolu seklinde olan börekleri önce yumurtaya batırın. Her yeri yumurta olacak. Sonra Panko ekmeğine bulayın ve kızgın yağda pişirin. Tavuklu çıtır börek hazır. Sıcak servis yapabilirsiniz.

ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELER

2 adet büyük patates

200 gr bonfile

2 kaşığı zeytinyağı

1 cay kaşığı soya sosu

Karabiber

Kekik

Kızartmak için:

3 su bardağı sıvıyağı

Üzeri için

1 bardak tava yoğurdu

1 diş sarımsak

Maydanoz

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

İftara çökertme kebabı tarifi için önce patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ya da tırtıklı soyacaktan çekin suda 10 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri yıkayın, kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Patatesleri kâğıt havlu üzerine alın.

Etleri şerit halinde kesin. Tavaya sıvıyağı ekleyin. Etleri pişirmeye başlayın. Bonfile eti çok yumuşaktır hemen pişer çok fazla ateşte tutulup kurutmamaya dikkat edin.

Eti soteleyin ve karabiber ekleyin, karıştırın. Soya sosunu kekik ekleyip ocaktan alın. Yoğurdun içine sarımsak ezin, bir çimdik tuz ekleyin ve karıştırın.

Servis tabağına patatesleri alın, sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine etleri yerleştirip maydanoz ile süsleyin. Akşam iftara çökertme kebabı hazır. Afiyet olsun. İsteğe bağlı domates sosu ekleyebilirsiniz.

EKMEK KADAYIFI MALZEMELER

1 adet hazır ekmek kadayıfı

800 g toz şeker

1 litre vişne suyu

1 kilo vişne

Sunum için

Kaymak

Ceviz

EKMEK KADAYIFI TARİFİ

İftara nefis bir tatlı olan ekmek kadayıfı oldukça kolay. Önce şerbeti hazırlayın. Vişne suyu, vişne, toz şekerle birlikte pişirin.

Hazır ekmek kadayıfının kabarması için içme suyuyla iyice ıslatın ve biraz bekletin. Kabarınca alt kısmından şerbetini daha kolay çekmesi için bıçakla çizin. Tepsiye alın ve ocağa koyun.

Üzerine yavaş yavaş sıcak vişneli şerbet dökün ve kadayıfı yedirin.

Tepsinin kenarında biriken şerbetten kepçeyle alıp üzerinde gezdirin.

Şerbeti çektiğinden emin olmak için kürdanla kontrol edin. İftara ekmek kadayıfı tatlısı hazır. Ceviz ve kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Aşırı tuzlu yemeğin çözümü o besini eklemek! Tuzunu emiyor

Her gece süt içmenin 7 müthiş faydası