5 dakikada ocağa koyulacak yemek: Tavuk haşlama tarifi

''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler tavuk haşlama tarifini araştırıyor. Tavuk haşlama kurtarıcı tencere yemeklerinden biri. Üstelik evdeki bilindik malzemelerle yapılıyor. İşte 5 dakikada yapılan tavuk haşlama tarifi ve malzemeleri...

Tavuk haşlama tarifi kurtarıcı ve kolay tencere yemeklerinin başında geliyor. Peki, tavuk haşlama nasıl yapılır?

"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler tavuklu yemekleri araştırıyor. Bunlar arasında en favori ise tavuk haşlama. Çünkü hem lezzetli hem pratik bir yemek. Bu yemeği sadece 5 dakikada ocağa koyabilirsiniz. İşte tavuk haşlama tarifi...

TAVUK HAŞLAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

5 adet tavuk baget

3 adet orta boy patates

3 adet havuç

2 adet arpacık soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Sıcak su

TAVUK HAŞLAMA TARİFİ

Patatesler soyun patatesin büyüklüğüne göre biraz iri doğrayın.

Arpa soğanları soyun ve yağda kavurun. Ardından bagetleri ekleyin ve kavurun.

Üzerine patatesleri ve havuçları da ekleyip kavurun.

Birkaç tur çevirdikten sonra sıcak suyu ekleyin.

Tuz, karabiber ve pılbiberi de ekledikten sonra kaynamaya bırakın. İsteğe göre reyhan veya kekik de eklenebilir.

Havuçlar pişince tavuk haşlamanın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun...