İftar menüsünde çorba tarifine karar vermek zor. Çünkü açken ilk lezzeti herkes çorbadan alıyor. "Bugün ne pişirsem?" diyenlere doyurucu nefis tadıyla yüksük çorbası tarifi hazırladık.
Yöresel bir çorba olan yüksük çorbası mantı hamuruyla hazırlanıyor. İşte iftar menüsüne nefis çorba tarifi ve malzemeleri...
YÜKSÜK ÇORBASI MALZEMELERİ
Yarım çay bardağı nohut ve mercimek
2-3 yemek kaşığı pirinç
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı salça
2-3 adet domates
1-2 adet biber
YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ
İftar menüsünde yüksük çorbası akılda kalacak. Öncelikle mantı hamuru açın ve hamuru dinlenmeye bırakın. Yüksük çorbası için hamur dinlenirken nohut ve mercimeği haşlayın.
Üzerine biraz pirinç ekleyin.
Kıymayı salça, domates, biberle kavurun.
Ardından haşlanan nohutu, mercimeği ve pirinci kıymayla karıştırın.
Açılan hamuru ufak parçalara bölün. Böldüğünüz parçalara iç harcınızdan ekleyerek mantı gibi kapatın. Hepsini bitirdikten sonra hamurları kaynamış suya atın.
Üzerine biraz limon sıkın. Daha sonra nane, maydanoz ile servis edebilirsiniz. Yüksük çorbası hazır, afiyet olsun.
İFTAR MENÜSÜ İÇİN YÜKSÜK ÇORBASI YANINA NE GİDER?
Yüksük çorbası hamurlu bir çorba olduğundan yanına bir meze ve fırın yemeği yeterli olacaktır.