Bugün ne pişirsem diyenlere yufkayla sarılı köfte ve kuru fasulye püresi tarifi

''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler için yufkayla sarılı köfte ve kuru fasulye püresi tarifi hazırladık. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim programı her gün farklı yemek tarifleriyle ekran başındakilerin menüsünü belirliyor. İşte ''Bugün ne yemek pişirsem?'' diyenlere yufkayla sarılı köfte tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü yufkayla sarılı köfte ve kuru fasulye püresi tarifi oldu. Eğer "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız yufkayla sarılı köfte tarifini deneyebilirsiniz. Yanında kuru fasulye püresi de farklı bir mutfak deneyimi olabilir. Peki, bu iki lezzet nasıl yapılır?

YUFKAYLA SARILI KÖFTE VE KURU FASULYE PÜRESİ MALZEMELER

Köfte için:

250 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı galeta unu

Yarım çay bardağı süt

3 yemek kaşığı ceviz

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı toz tarçın

Kızartmak için:

Bolca sıvı yağ

Kuru fasulye püresi için:

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

2 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı mayonez

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Zeytinyağı

Tuz ve karabiber

YUFKAYLA SARILI KÖFTENİN YAPILIŞI

Yufkayla sarılı köfte tarifi için önce kabımıza rendelediğimiz soğanı, doğradığımız sarımsak ve cevizi, kıyma, yumurta ve baharatları, galeta ununu ilave edip yoğuruyoruz. Yufkayı açıp üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra yufkayı ikiye katlayıp tekrar üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Yoğurduğumuz köfteyi yufkanın kenar kısmına yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz. Yufkanın uç kısımlarına yumurta sarısı sürüp yapıştırıyoruz. Sıkı sıkı sardığımız yufkayı eşit porsiyonlarda dilimliyoruz. Kızdırdığımız sıvı yağda köfteleri kızartıyoruz.

KURU FASULYE PÜRESİNİN YAPILIŞI

Haşlanmış kuru fasulye, sirke, hardal, mayonez, kırmızı toz biber, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blenderda püre haline gelene kadar çekiyoruz. Püreyi kalıp yardımıyla tabağa alıyoruz. Üzerine kızarttığımız yufkaya sarılı köfteleri yerleştiriyoruz.