Bugün ne pişirsem diyenlere tavuklu, domates soslu fırında makarna tarifi

Makarna en kolay yemek gibi görünse de aslında çeşitlendirdiğinizde hem kolay olmaktan çıkıyor hem de lezzetine lezzet katıyor. Sadece önemli olan makarna için doğru sosları ve pişirme yöntemini seçmek. ''Bugün iftara ne pişirsem?'' diyenler için tavuklu, domates soslu fırında makarna tarifi hazırladık. Şef Rafet İnce'nin tarifiyle anlattığımız tavuklu, domates soslu fırında makarna tarifi ve malzemeleri haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

"Bugün iftara ne pişirsem?" diye düşünenler için hem pratik hem de lezzetli bir makarna tarifi hazırladık. Tavuklu, domates soslu fırında makarna tarifini deneyerek ailenizi mutlu edebilirsiniz.

Tavuklu, domates soslu makarna beşamel sosu, makarnası ve domates sosu olmak üzere üç aşamada yapılıyor. İşte Şef Rafet İnce'nin tavuk ve makarna sevenleri buluşturan yemek tarifi...

TAVUKLU DOMATES SOSLU FIRINDA MAKARNA MALZEMELER

2 adet tavuk baget

Yarım paket fırın makarna

100 gram beyaz peynir

6 dal maydanoz

Tuz, karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN:

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı un

1 yumurta sarısı

Yarım çay kaşığı muskat

Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:

100 gram rendelenmiş taze kaşar

Domates sosu için:

4 adet domates

1 çay kaşığı toz şeker

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 dal taze fesleğen

Tuz, karabiber

FIRINDA MAKARNANIN YAPILIŞI

Fırında makarna tarifi genelde çok sevilir. Peki, bu lezzeti tavuk ve domates sosuyla birleştirmeyi denediniz mi?

Tavuklu, domates soslu fırında makarna için öncelikle fırın makarnaları haşlıyoruz. Makarnaları süzdükten sonra bir kaba alıp üzerine beşamel sosunu, önceden kıydığımız maydanozları ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırıyoruz. Fırın kabımıza makarnayı koyduktan sonra önceden haşlayıp parçaladığımız tavukları makarnanın üzerine yerleştiriyoruz. Son olarak kalan beşamelle tavukların üzerini kapatıp rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz. Fırında 180 derecede 15 dakika kızartıyoruz.

BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI

Tencerede sıvı yağ ve tereyağını erittikten sonra unu ilave edip kavuruyoruz. Kavrulan una süt, tuz, karabiber, muskat, yumurta sarısı ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.

DOMATES SOSUN YAPILIŞI

Dörde böldüğümüz domatesleri ve ince kıydığımız fesleğeni blenderdan geçiyoruz. Sarımsakları zeytinyağında karamelize ettikten sonra blenderdan geçirdiğimiz sosu tavaya ekliyoruz. Tuz, toz şeker, karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.

Tabağın ortasına döktüğümüz domates sosunun üzerine fırın makarnamızı yerleştiriyoruz.