AZİME KAHYA
Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında özel bir yere sahip olan sulu köfte, kışın özellikle pratik ve besleyici tarif arayanların gözdesi bir yemek.
Köftelerin hafifçe unlanarak sebzelerle birlikte pişirildiği bu klasik yemek, hem ekonomik oluşu hem de aile sofralarına kattığı sıcaklık nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Uzmanlar, dengeli içeriği sayesinde sulu köftenin hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir ana yemek olduğunu belirtiyor. Peki, sulu köfte nasıl yapılır? İşte en kolay tarif...
SULU KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
250 g dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
SULU KÖFTE TARİFİ
Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın. Kıyma, ince bulgur, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğurun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ekleyerek tekrar yoğurun. Harcı misket büyüklüğünde toplar haline getirin.
Diğer tarafta yağda soğan ve salça kavurun. Üzerine köftelerin üzerini örtmeye yetecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteleri ilave edin ve orta ateşte pişirin.
SULU KÖFTE YANINA NE GİDER?
Tarhana çorbası, beşamel soslu makarna, mercimek köftesi, ekmek kadayıfı tatlısı ve kaşık salatası sulu köftenin yanına güzel olacaktır.