Bugün ne pişirsem diyenlere sulu köfte tarifi! Sırrı karbonat

Her gün yemek yapanlar için “Bugün ne pişirsem?” sorusunun cevabını yanıtlamak zor. Sizi kurtaracak olan sulu köfte tarifine ne dersiniz? Türk mutfağının en pratik ve sevilen lezzetlerinden sulu köfte, hem doyurucu hem kolay bir yemek. İşte adım adım sulu köfte tarifi…

AZİME KAHYA

Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında özel bir yere sahip olan sulu köfte, kışın özellikle pratik ve besleyici tarif arayanların gözdesi bir yemek.

Köftelerin hafifçe unlanarak sebzelerle birlikte pişirildiği bu klasik yemek, hem ekonomik oluşu hem de aile sofralarına kattığı sıcaklık nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Uzmanlar, dengeli içeriği sayesinde sulu köftenin hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir ana yemek olduğunu belirtiyor. Peki, sulu köfte nasıl yapılır? İşte en kolay tarif...

SULU KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

250 g dana kıyma

1 su bardağı ince bulgur

1 orta boy soğan

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı karbonat

SULU KÖFTE TARİFİ

Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın. Kıyma, ince bulgur, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğurun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ekleyerek tekrar yoğurun. Harcı misket büyüklüğünde toplar haline getirin.

Diğer tarafta yağda soğan ve salça kavurun. Üzerine köftelerin üzerini örtmeye yetecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteleri ilave edin ve orta ateşte pişirin.

SULU KÖFTE YANINA NE GİDER?

Tarhana çorbası, beşamel soslu makarna, mercimek köftesi, ekmek kadayıfı tatlısı ve kaşık salatası sulu köftenin yanına güzel olacaktır.