Bugün ne pişirsem diyenlere nefis menü: Tavuk ızgara ve bulgur pilavı tarifi

''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler Benim Yemeğim'in tavuk ızgara ve bulgur pilavı tarifini araştırıyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin çok sevdiği tavuk ızgara ve bulgur pilavı tarifi evde bulunan malzemelerle yapılıyor. İşte Şef Rafet İnce'nin önerisiyle günün menüsü...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tavuk ızgara ve bulgur pilavı tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. Peki, tavuk ızgara ve bulgur pilavı nasıl yapılır? "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyor ve yemek programlarını kaçırmıyorsanız işte size nefis yemek tarifi. Soya sosuyla hazırlanmış tavuk ızgara ve yanında bulgur pilavını hem ailenize hem de misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Günün yemeğine karar veremeyenler için işte yemek rehberi...

TAVUK IZGARA VE BULGUR PİLAVI

Tavuk ızgara için:

1 adet tavuk but

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber

Bulgur pilavı için:

2 su bardağı bulgur

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 adet çarliston biber

1 adet kapya biber

2 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

5 dal maydanoz

5 dal taze nane

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI

Bulgur pilavı tarifi için önce yemeklik doğradığımız soğanı tereyağı zeytinyağında kavuruyoruz. Ezdiğimiz sarımsak, yemeklik doğradığımız yeşil ve kapya biberi soğana ilave ediyoruz. Kabuğunu soyarak yemeklik doğradığımız domates, biber ve domates salçasını ilave ederek sebzeleri kavurmaya devam ediyoruz. Bulguru ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber ve suyunu ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz. Demlenen pilava doğradığımız maydanoz ve taze naneyi ekliyoruz.

TAVUK IZGARANIN YAPILIŞI

Tavuğu kemiğinden ayırıyoruz. Tavuğa, soya sosu, kimyon, kırmızı toz biber, ezdiğimiz sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek tavuğu marine ediyoruz. Zeytinyağı eklediğimiz tavada tavuğu kızartıyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz.