AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Bodrum mantısı tatil beldelerinde fiyatıyla çok gündem olmuştu. Peki, Bodrum mantısı nasıl yapılır, Bodrum mantısı tarifi nedir? Harcı, hamuru ve sosu olmak üzere diğer mantılar gibi üç aşamadan oluşan Bodrum mantısının farkı baklava yufkası kullanılmasıdır.
Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü Bodrum mantısı tarifi oldu. Yarışmacılar birbirlerine ve Rafet Şefe Bodrum mantısı yaparak mutfak hünerlerini gösterecek. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız işte size nefis yemek tarifi...
BODRUM MANTISI MALZEMELER
150 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet baklava yufkası
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
4 yaprak fesleğen
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
BODRUM MANTISININ YAPILIŞI
Bodrum mantısı tarifi için öncelikle kâseye kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğuruyoruz. Serdiğimiz baklava yufkasını kare kare şeklinde kesiyoruz. Kıyma harcını kesmiş olduğumuz yufkanın ortasına yerleştirerek mantı şeklini veriyoruz. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayarak katlamış olduğumuz mantıları tepsiye yerleştiriyoruz. Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
SARIMSAKLI YOĞURDUN YAPILIŞI
Yoğurda sarımsak, tuz ve incelttiğimiz taze fesleğeni ekleyerek karıştırıyoruz.
SOSUN YAPILIŞI
Kızdırdığımız tavaya tereyağı, zeytinyağı, pul biber, nane ekleyerek baharatlar köpürene kadar pişiriyoruz.
Tabağın tabanına sarımsaklı yoğurdu yayarak üzerine pişen mantıları ekliyoruz ve son olarak sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. Bodrum mantısı "Bugün ne pişirsem?" diyenler için hazır. Afiyet olsun...