AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'in 20 Mayıs menüsü kızarmış mantı tarifi oldu. Şef Rafet İnce'nin tarifiyle kızarmış mantıyı adım adım anlattık. Kızarmış mantı, hamuru, iç harcı ve sosu olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. Normal bildiğiniz mantıdan farkı ise yağda kızartılmış olmasıdır. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere nefis mantı tarifi ve malzemeleri...
KIZARMIŞ MANTI MALZEMELER
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz ve su
İç harcı için:
150 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz, karabiber
Üzeri için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
6 dal fesleğen
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
Kızartmak için:
Bolca sıvı
KIZARMIŞ MANTI TARİFİ
İç Harcının Yapılışı:
Kızarmış mantı tarifi için önce iç harcı hazırlayın. Rendenin küçük kısmında soğanı rendeledikten sonra bir kabın içinde kıyma, baharat ve tuzla yoğuruyoruz.
Hamurun Yapılışı:
Hamuru açmak için undan biraz ayırdıktan sonra cam kaba kalan unu, yumurtayı, tuz ve biraz su ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzu streçleyip bekletiyoruz. Hazır olan hamuru ayırdığımız un yardımıyla tezgahta açıyoruz. Kestiğimiz hamurların içine harcımızı yerleştirip mantı şeklini veriyoruz. Önceden kızdırdığımız bol yağda mantıları kızartıyoruz.
Yoğurtlu Sosun Yapılışı:
Ezdiğimiz sarımsağı ve ince ince doğradığımız fesleğeni; süzme yoğurt, zeytinyağı ve biraz tuzla karıştırıyoruz. Üzerine bir çorba kaşığı su ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra yoğurdumuzu sıkma torbasına alıyoruz. Kızarmış mantının üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun...