Bugün ne pişirsem diyenlere kıymalı pide tarifi! Poğaça gibi doyurucu lezzet

İftara bugün ne pişirsem diyenler kıymalı pide tarifini araştırıyor. Kıymalı pide hamurunu kendiniz de yapabilirsiniz fırından ekmek alarak da hazırlayabilirsiniz. Hazır hamuru almak vakitten tasarruf yapmanızı sağlar. İşte tadına doyum olmayan kıymalı pide tarifi ve malzemeleri...

Kıymalı pide tarifi merak ediliyor. İftara bugün ne pişirsem diyenler pide tariflerine bakıyor. Pide seviyor ama hamurla uğraşmak istemiyorsanız fırından ekmeklik hamur alarak kıymalı pideyi deneyebilirsiniz. Kıymalı pide poğaça kadar doyurucu bir lezzet olabilir. İftara yanına bir çorba yaparak günü kurtarabilirsiniz.

KIYMALI PİDE TARİFİ MALZEMELER

2 ekmeklik hamur

Kıyma harcı için malzemeler

Bir kâse kıyma

1 adet soğan

1 adet domates

1 adet yeşil sivribiber

1 adet kırmızı kapya biber

1 yemek kaşığı salça

Pulbiber, kimyon, karabiber

Tuz

KIYMALI PİDE TARİFİ

Önce soğanları ve biberleri rondodan geçirin. Ardından domateslerin kabuklarını soyun. İster rondoya atın ister minik minik doğrayın. Bu malzemeleri bir kaba alın. Diğer harç malzemelerini de ekleyin bir güzel yoğurun. Kıymalı pide harcı hazır.

Kıymalı pidenin hamuru ele yapışmamalıdır. Fırındaki ekmekler biraz cıvık olduğundan un ekleyip biraz yapışması durumunu azaltın.

Ardından yağlı kağıt serili fırına hamurları uzunlamasına, yassılaştırarak dizin. Harçtan alın lahmacun gibi yayın. Kenarlarını kıymalı harcın üzerine kapatın.

Hamurların kenarlarına tereyağı sürün. İstenen kırmızılığa göre fırında pişirin. Akşam yemeği menüsüne kıymalı pide hazır. Afiyet olsun...