Bugün ne pişirsem diyenlere İzmir köftesi tarifi! İftar menüsüne en doyurucu ana yemek

Bugün ne pişirsem diyenler İzmir köftesi tarifi merak ediliyor. İzmir köfte parmak patatesle pişiriliyor. İftar menüsüne doyurucu bir yemek arıyorsanız İzmir köfte iyi bir tercih olabilir. İşte nefis İzmir köftenin yapılışı...

İftar menüsüne yemek arayanlar İzmir köfte tarifini araştırıyor. İzmir köfteyi yaparken köfte harcının lezzeti ve kıvamı çok önemli. Parmak patatesle pişirilen İzmir köfte hem görselliğiyle hem de lezzetiyle iştah kabartıyor.

İzmir köftenin pişirilme aşaması fırına göre ayarlanmalıdır. Patateslerle köfteler aynı boyda olmalıdır. Yemeği fırına vermeden önce köftelerin ve patateslerin hafif kızartılması pişme süresini azaltıyor. İşte bugün ne pişirsem diyenlere İzmir köfte tarifi...

İZMİR KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Köftesi için:

500 gram az yağlı kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

Yarım demet maydanoz

1,5 su bardağı bayat ekmek içi

Karabiber

Kırmızı pul biber

Kekik

Tuz

Diğer malzemeler;

4 adet domates (3 adedi sosu için, 1 adedi de üzerine dilimlemek için gerekiyor)

4 adet patates (Ufaksa 5 tane de koyabilirsiniz)

3 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı salça (Tercihen karışık)

3 yemek kaşığı sıvı yağ (Sos için)

Kızartmak için:

Sıvı yağ

İZMİR KÖFTE TARİFİ

İzmir köfte tarifi için önce ekmek içini ve arkasından soğanı rondodan geçiriyoruz. (İsterseniz rendeleyip, ufalayabilirsiniz)

Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğurun.

Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa alın.

Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın.

Sıvı yağı iyice kızdırıp (çok yağ çekmesin diye) önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartın. (İyice pişirmeyin ağır olur, kızarmadan almamız gerekiyor)

Daha sonra tepsiye, yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayın.

Sonrasında sos tavasına sıvı yağı alın, salçayı da ekleyip iyice karıştırın.

Arkasından rendelediğiniz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakın. Kekik ve tuzunu da ekledikten bir kaç dakika sonra ocaktan alın. Bu aşamada sosun içerisine 1,5 su bardağı su ekleyin.

Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde dökün.

Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi sıralayın. Biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştirin.

Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış 180°C fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişirin. İzmir köfte iftara hazır. Afiyet olsun...