AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Çıtır patates topları tarifi en sevilen lezzetlerden biri. Peki, dana tandırla patates toplarını buluşturmaya ne dersiniz?
"Bugün ne pişirsem?" diyenler için Şef Hatice Akman'dan özel tarif aldık. Çıtır patates topları favori lezzetleriniz arasında yer alabilir. İşte günün menüsü...
DANA TANDIR YANINDA ÇITIR PATATES TOPLARI TARİFİ
Dana tandır malzemeler:
1 kg dana eti
2 adet kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
PATATES TOPLARI MALZEMELER
3 adet büyük patates
1 çay bardağı sıcak süt
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yarım cay kaşığı Karabiber
Maydanoz
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Kızartmak için
2 bardak Ayçiçek yağı
DANA TANDIR YANINDA ÇITIR PATATES TOPLARI TARİFİ
Önce dana tandırı yapmaya başlayın. 1 adet kuru soğanı dörde bölün kabukları ile eti fırın tepsisine alın ve soğanı ilave edin.
Baharatları tereyağı ekleyip iyice harmanlayın. Fırın tepsisinin üzerini pişirme kâğıdına ile sarın hava almayacak şekilde üzerine folyo sarın.
Folyo ısıyı arttırıp daha hızlı pişirme sine yardımcı olacak. 200 derece fırında 2 saat pişirin. Arada kontrol edin et dağılıyorsa fırından çıkarın. Pişen eti çatal yardımı ile didebilirsiniz. Dana tandır hazır. Sıra geldi patates toplarına...
PATATES TOPLARI TARİFİ
Patates topları tarifi için önce patatesleri soyun ve küçük parçalara bölün. Çok küçük parçalara bölüğünüzde daha hızlı pişirebilirsiniz.
Tencereye patatesleri alın, su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
Süzün, çatal ile ezin. Sıcak süt, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın. Maydanozu doğrayın ve ekleyin.
Paneleme işlemine geçin. Ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın. Yumurtaları çırpın. Önce una sonra yumurtaya ve gaflete ununa bulayıp, yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın.
İstediğiniz sos ile dana tandır ve çıtır patates toplarını servis edin. Afiyet olsun...