AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Gaziantep'in en güzel yemeklerini bir araya getirdik. İşte Antep mutfağında evde yapabileceğiniz yemek çeşitleri...
1. İÇLİ KÖFTE
Antep yemekleri denilince elbette akla ilk gelen içli köfte oluyor. Ana malzemesi ince bulgur ve yağsız kıymadır. Dış harç avuç içerisinde oyulur ve içine kıymalı harç eklenerek içli köfteler tepsiye dizilir. Ardından kızgın yağda içli köfteler kızartılır. İçli köftenin püf noktası ise pişirilmesidir. İşte adım adım içli köfte tarifi ve malzemeleri...
2. BEYRAN
Gaziantep'in meşhur etli yemeklerinden biri de beyran. Koyun etinden yapılan beyran sarımsak ve pul biberle lezzetlendirilir. Yapımı biraz zahmetli olsa da lezzeti dillere destandır. Bu yemeğin bakır kapta yenmesi tavsiye edilir. Beyranın yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
3. ANALI KIZLI
Analı kızlı birçok yörede de yapılan ve çok sevilen bir yemektir. İnce bulgurla yoğrulan köfteler büyüklü küçüklü tencerede pişirilir. Limon sıkılarak servis edilir. İşte analı kızlı tarifi...
4. LEBENİYE ÇORBASI
Elbette Antep mutfağı sadece etli yemekler ve tatlılardan ibaret değil. Yöresel çorba olan lebeniye çorbası da sevilen yemeklerinden biridir. Lebeniye çorbasının yapılışını ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz.
Lahmacun denilince akla ilk gelen şehir elbette Gaziantep oluyor. Önceden "Evde lahmacun yapılır mı?" desek de koronavirüs sürecinde gördük ki evde gayet lahmacun da yapılıyor. Gaziantep lahmacunun malzemeleri kıyma, domates, maydanoz, yeşil biber, sarımsak, biber salçası, karabiber ve tuz şeklinde sıralanıyor. İşte lezzetli lahmacun tarifi ve malzemeleri...
6. PATLICAN KEBABI
Kebap denilince akla Urfa ve Adana gelse de Gaziantep'in de kebapları lezzetiyle meşhur. Patlıcan kebabı kıyma ve patlıcanla yapılan tepsi yemeğidir. Yanında ayran da içebileceğiniz patlıcan kebabının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
7. BAKLAVA
Gaziantep baklavası sadece Türkiye'de değil yurt dışında da nam salmış bir lezzettir. Babadan oğula aktarılan tatlı yapma becerisi baklavayı diğer tatlılardan ayırır. İnce açılan yufkasından yağın hazırlanmasına ve baklavanın pişirilmesine kadar her şey Gaziantep baklavasının şöhret yakalamasında önemli olmuştur.
8. KATMER
Hamur işi olan katmer de Gaziantep'in meşhur ve sevilen tatlılarından biridir. Un, su ve tuz ile yoğrulan katmer hamurunun içi Antep fıstığı ve kaymakla doldurularak hazırlanır. İşte katmer tarifi ve malzemeleri...