AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kabak beğendili piliç sote tarifi bugünkü Benim Yemeğim'in menüsü oldu. Tavukgöğsü ve kabaktan yapılan kabak beğendi hem lezzetiyle hem de sunumuyla "Bugün ne pişirsem?" diyenler için kurtarıcı olacak. İşte kabaklı yemek sevenlere kabak beğendili piliç sote tarifi ve malzemeleri...
KABAK BEĞENDİLİ PİLİÇ SOTE MALZEMELER
Piliç sote için:
15 adet arpacık soğan
1 adet tavukgöğsü
1 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tane kişniş
3 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
Tuz ve karabiber
Kabak beğendi için:
1 adet kabak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. rendelenmiş taze kaşar
4 dal dereotu
Tuz ve karabiber
PİLİÇ SOTENİN YAPILIŞI:
Kabak beğendili piliç sote tarifi için önce arpacık soğanları zeytinyağında karamelize ediyoruz. Kuşbaşı doğradığımız tavukgöğsünü soğanlarla sotelemeye başlıyoruz. Çarliston biberi tavukların boyutunda doğruyoruz. Kişnişleri havanda eziyoruz. Kekik ve biberiyeyi ince ince doğruyoruz.
Doğradığımız biberleri, salçayı ilave edip soteliyoruz. Kırmızı toz biber, kişniş, tuz ve karabiber ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip taze baharatları ekliyoruz.
KABAK BEĞENDİNİN YAPILIŞI:
Tereyağını zeytinyağıyla eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Sütü ve zeytinyağında kavurduğumuz rendelenmiş kabakları ilave edip hazırladığımız beşamele yediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Son olarak rendelediğimiz kaşarı ve doğradığımız dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz. Kabak beğendi tarifi hazır. Afiyet olsun...