AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Etli "quesadilla ve guacamole sos tarifi Meksika lezzetlerini sevenler tarafından araştırılıyor. Kapya biberi, tortilla ekmeği ve çeşitli baharatlarla hazırlanan etli quesadilla yapmak hem keyifli hem de kolay. Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü olan Etli Quesadilla ve guacamole sos tarifi "Bugün ne pişirsem?" diyenlerin kurtarıcısı olacak. Peki, etli quesadilla ve guacamole sos nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmayan Meksika lezzeti...
ETLİ QUESADİLLA VE GUACAMOLE SOS MALZEMELER
ETLİ QUESADİLLA İÇİN
1 adet tortilla ekmeği
200 gram dana bonfile
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
100 gram taze kaşar
GUACAMOLE SOS İÇİN
1 adet yumuşak avokado
Yarım mor soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı kuru kişniş
1 çay kaşığı pul biber
Yarım limonun suyu
Tuz ve karabiber
ETLİ QUESADİLLA YAPILIŞI
Bonfileyi jülyen doğruyoruz. Zeytinyağında bonfileleri pişirmeye başlıyoruz. Soğan, kapya ve yeşil biberleri jülyen doğrayıp önce soğan sonra biberleri olmak üzere ete ilave edip soteliyoruz. Kırmızı toz biber, soya sosu ve karabiber ekliyoruz.
Tortillanın arasında rendelediğimiz kaşarları ve sotelediğimiz bonfileyi yerleştirip katlıyoruz. Kızdırdığımız yağda Quesadilla kızartıyoruz.
GUACAMOLE SOS YAPILIŞI
Mor soğan, avokado, limon suyu, zeytinyağı, kişniş, tuz ve karabiberi blendera ekleyip çekiyoruz. Domatesin çekirdeklerini çıkarıp fileto haline getirdikten sonra domatesi küp küp doğruyoruz. Domatesleri sosa ekleyip karıştırıyoruz. Ürünleri tabağa alarak servis ediyoruz.