Bugün ne pişirsem diyenlere etli quesadilla ve guacamole sos tarifi ve malzemeleri

''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler Benim Yemeğim'in bugünkü menüsünü merak ediyor. Hep aynı yemeklerden sıkılanlar için ''Etli Quesadilla ve Guacamole Sos'' tarifi bugünkü Benim Yemeğim'in 10 Haziran menüsü oldu. Kapya biberi ve çeşitli baharatlarıyla Meksika lezzeti ''Bugün ne pişirsem?'' sorunuzu renklendirebilir. Sofranızda farklı bir yemek arıyorsanız işte etli quesadilla ve guacamole sos tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Etli "quesadilla ve guacamole sos tarifi Meksika lezzetlerini sevenler tarafından araştırılıyor. Kapya biberi, tortilla ekmeği ve çeşitli baharatlarla hazırlanan etli quesadilla yapmak hem keyifli hem de kolay. Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü olan Etli Quesadilla ve guacamole sos tarifi "Bugün ne pişirsem?" diyenlerin kurtarıcısı olacak. Peki, etli quesadilla ve guacamole sos nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmayan Meksika lezzeti...

ETLİ QUESADİLLA VE GUACAMOLE SOS MALZEMELER

ETLİ QUESADİLLA İÇİN

1 adet tortilla ekmeği

200 gram dana bonfile

1 adet kuru soğan

1 adet kapya biber

1 adet çarliston biber

2 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

100 gram taze kaşar

GUACAMOLE SOS İÇİN

1 adet yumuşak avokado

Yarım mor soğan

1 adet domates

1 çay kaşığı kuru kişniş

1 çay kaşığı pul biber

Yarım limonun suyu

Tuz ve karabiber

ETLİ QUESADİLLA YAPILIŞI

Bonfileyi jülyen doğruyoruz. Zeytinyağında bonfileleri pişirmeye başlıyoruz. Soğan, kapya ve yeşil biberleri jülyen doğrayıp önce soğan sonra biberleri olmak üzere ete ilave edip soteliyoruz. Kırmızı toz biber, soya sosu ve karabiber ekliyoruz.

Tortillanın arasında rendelediğimiz kaşarları ve sotelediğimiz bonfileyi yerleştirip katlıyoruz. Kızdırdığımız yağda Quesadilla kızartıyoruz.

GUACAMOLE SOS YAPILIŞI

Mor soğan, avokado, limon suyu, zeytinyağı, kişniş, tuz ve karabiberi blendera ekleyip çekiyoruz. Domatesin çekirdeklerini çıkarıp fileto haline getirdikten sonra domatesi küp küp doğruyoruz. Domatesleri sosa ekleyip karıştırıyoruz. Ürünleri tabağa alarak servis ediyoruz.