Bugün ne pişirsem diyenlere 7. Gün iftar menüsü! Nefis çorba ve tatlı tarifi

7. Gün iftar menüsünde ''Bugün ne pişirsem?'' diyenler için klasik bir iftar menüsü çıkardık. En popüler tarifler ve püf noktaları mutfakta iftar hazırlığınızı kolaylaştıracak.

Ramazan'da en güzel iftar sofrasını hazırlamak isteyenler internette "Bugün ne pişirsem?" diye iftar menülerini araştırıyor.

Klasik bir iftar menüsünde mutlaka çorba, sulu yemek, ara sıcak, pilav çeşidi, salata, meze veya tatlı tarifi mutlaka oluyor. İftara saatler kala hâlâ menünüz hazır değilse işte size en pratik tarifler...

7. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Tarhana çorbası

Etli kuru fasulye

Pilav

Trileçe

Mevsim salatası

İFTAR MENÜSÜNE TARHANA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

3 yemek kaşığı tarhana

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı nane tuz

1 çay kaşığı kırmızıbiber

TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

İftar menüsünde sevilen tarhana çorbası için önce 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin.

Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

KURU FASULYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye

300 gr dana kuşbaşı et

1 tane kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

4 bardak sıcak su

Sıvı yağ

Pulbiber ve tuz

KURU FASULYE TARİFİ

Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatın, ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.

Öncelikle etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alın ve rengi dönene kadar kavurun. Üzerine soğanı ekleyin. Soğanlarla eti biraz kavurduktan sonra salçaları da ekleyin ve karıştırın.

Ardından kuru fasulyeyi de tencereye ilave edin. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve pulbiberini de ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Düdüklü tencerenin ne kadar ocakta kalacağını fasulyenin pişme durumuna göre ayarlayın. Kapağı açtığınızda pişmemişse o şekilde biraz daha pişmesini bekleyebilirsiniz. Kuru fasulye yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

KURU FASULYENİN YANINDA NE GİDER?

Türk mutfağında fasulyenin yanına değişmeyen lezzet pilav, cacık ve turşudur. İsteğinize göre baharat ekleyerek servis edebilirsiniz.

TRİLEÇE MALZEMELER

4 Adet oda sıcaklığında yumurta 1 çimdik tuz

3/4 Su bardağı toz şeker

3/4 Su bardağı un

1 Paket vanilya

1 Tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 Su bardağı toz fıstık

ŞERBET MALZEMELERİ

3 Su bardağı süt

1 Su bardağı toz şeker

1 Paket krema

KARAMEL SOS MALZEMELERİ

1 Su bardağı toz şeker

4 Çorba kaşığı su

1 Tatlı kaşığı limon suyu

Oda sıcaklığında 90 gram tereyağı

Yarım su bardağı oda sıcaklığında krema

TRİLEÇE TARİFİ

Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Tuz ile aklarını köpürene kadar çırpın. Bir yandan yavaş yavaş toz şekeri ilave edin ve kabarana kadar çırpın. Sarılarını da ilave ederek karıştırın

Kalan malzemeleri de ekleyin ve spatula ile söndürmeden karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş ve kenarları yağlanmış fırın kabına dökün

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kekin kenarlarını kurtarın ve bir tepsiye ters çevirin. Ilıyınca dikkatlice iki tarafına çatalla gözenekler açın. Alt kısmı yukarıya gelecek şekilde dikkatlice tekrar pişirdiğiniz kalıba yerleştirin

Şerbet için süt ve şekeri bir tencereye alın ve eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Ocaktan alıp kremayı ilave edin iyice karıştırın. Yavaş yavaş kekin üzerinde gezdirerek dökün. Buzdolabında 2 saat soğutup dinlendirin

Bu esnada karamel için toz şekeri, suyu ve limon suyunu bir sos tenceresine alın ve hiç karıştırmadan sütlü kahverengini alana kadar pişirin.

Dikkatlice tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Kremayı da ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuyana kadar karıştırın. Trileçenin üzerinde gezdirerek servis edin. Afiyet olsun...

Canan Karatay haklı çıktı! Yıllardır yanlış biliyoruz, günde 1 kaşık yetiyor

Çıtır börek sevenlere enfes tarif! İftar menüsüne tavuklu çıtır börek