En pratik iftar menüleri! 6. Gün iftar menüsü

Ramazanın 6.günündeyiz. Bugün ne pişirsem diyenler iftar menülerini araştırıyor. Birçok kişi bir çorba, ana yemek, tatlı, bir meze ve salata çeşidi tercih ediyor. Peki, bugünkü iftar menünüz hazır mı? Bugün ne pişirsem diyenlere 7 çeşit hazırladık. İşte ana yemekten salataya kadar en nefis iftar menüsü…

HATİCE GÖVENÇ

İftar menüleri akşama hazırlık yapanlar tarafından araştırılıyor. 6.gün iftar menüsünde tandır çorbası, etli sarma, mercimek köftesi, şehriyeli bulgur pilavı, istiridye tatlısı tarifi hazırladık.

İftar menüsünde en çok ana yemekler, şerbetli tatlılar ve mezeler araştırılıyor. Bugün ne pişirsem diye uyandıysanız işte size tam liste...

5. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Tandır çorbası

Etli sarma

Mercimek köftesi

Havuç tarator

Şehriyeli bulgur pilavı

İstiridye tatlısı

Mevsim salata

TANDIR ÇORBASI MALZEMELER

300 gr önceden pişirilmiş tandır

1 su bardağı yoğurt

7 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

Tuz karabiber

1, 5 litre kaynar su

2 su bardağı et suyu

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı kuru nane

TANDIR ÇORBASI TARİFİ

İftar menüsü için çorba arıyorsanız tam sofranıza layık bir çorbayla karşınızdayız. Önce suyu tencereye alalım ve ocağın altını açarak kaynamaya bırakalım

Derin bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpma teliyle iyice çırpalım.

Et suyunu koyup pürüzsüz hâle gelene kadar çırpalım. Karışımı yavaş bir şekilde kaynayan suya ilave edelim. Çırpma teliyle iyice karıştıralım.

Etleri karabiberi ve tuzu çorbaya ilave edelim.

Bir taşım kaynattıktan sonra kapatalım. Tereyağında kırmızı toz biberi ve naneyi kavurup çorbaya ekleyelim. Akşam iftara nefis tandır çorbası hazır. Afiyet olsun...

İSTİRİDYE TATLISI MALZEMELERİ

2 yumurta

250 gr oda ısısında tereyağı

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

2 yemek kaşığı tahin

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yeteri kadar un

Şerbeti için malzemeler:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

İSTİRİDYE TATLISI TARİFİ

1. İstiridye tatlısı için önce şerbeti hazırlayın. Şerbetle tatlının zıt sıcaklıkta olması önemli olduğu için önce şerbeti hazırlayın. 3 su bardağı şeker, 3 su bardak su ve 1 dilim limonu orta ateşte kaynatın. Şerbet kıvamını alınca soğumaya bırakın.

2. Un hariç tüm malzemeleri karıştırın ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.

3. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Elinizle yuvarlak yapıp bastırıp ve çay bardağı ile 4 tane kesik atıp. Şekil verin.

4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda tatlı kızarana kadar pişirin. (Her fırının ayarı farklıdır. 200 derecede olanlar da vardır)

5. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra, 1-2 dakika bekletin ve soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun...

MERCİMEK KÖFTESİ MALZEMELER

1 Adet doğranmış patates

1 Su bardağı kırmızı mercimek

4 Su bardağı su

1 Su bardağı köftelik bulgur

1/2 (Yarım) su bardağı zeytinyağı

1 Adet kıyılmış soğan

1 Çorba kaşığı dolusu biber salçası

1 Çorba kaşığı dolusu domates salçası

4 Dal kıyılmış taze soğan

1/2 (Yarım) demet kıyılmış maydanoz

1 Çay kaşığı toz kimyon

1/2 (Yarım) adet limon

Bir miktar tuz

1 Adet kıvırcık marul (sevis için)

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Önce mercimekleri yıkayın. Sonra patetesleri soyun.

Mercimek, patates ve suyu bir tencereye alın ve yumuşayana kadar pişirin.

Sıcakken bulguru ilave edin ve karıştırın. Bulgurlar şişene kadar bekleyin.

Bu esnada zeytinyağı ve soğanı iyice solana kadar kavurun. Mercimekli bulgurun üzerine dökün ve karıştırın.

Kalan malzemeleri salçaları, taze soğanı, maydanozu, kimyonu ve limon suyunu ilave ettikten sonra bir süre karıştırın daha sonra bütünleşene kadar yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kıvırcık marul serilmiş tabağa köfte şeklinde sıkıp servis edin.

İsteğe göre şekilleri yuvarlak veya uzun da yapılabilir. Afiyet olsun...