Akşama iftar menüsü hazır olmayanlar internette araştırma yapıyor. Ramazan sofrasında çorbasından tatlısına ve mezesine kadar her şey bereketli oluyor. Fakat iftar menüsüne karar vermek zor. Çünkü Türk mutfağında çeşitler saymakla bitmiyor. Peki, 6. Gün iftar menünüz hazır mı? İşte "Akşama ne pişirsem?" diyenlere nefis çorba, sulu yemek, tatlı ve meze tarifleri...
6. GÜN İFTAR MENÜSÜ
Tutmaç çorbası tarifi
Fırında güveç
Mercimekli bulgur pilavı
Kereviz salatası
Babagannuş
Lokma tatlısı
TUTMAÇ ÇORBASI MALZEMELERİ
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı erişte
Yarım su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Karabiber
Zeytinyağı
1 litre su
Tuz
TERBİYESİ İÇİN MALZEMELER
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt
TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ
Değişik çorba arıyorsanız mutlaka tutmaç çorbası tarifini defterinize not alın. Önce çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin. Tutmaç çorbası hazır. Afiyet olsun...
FIRINDA GÜVEÇ
İftar sofralarında fırında güveç en sevilen yemeklerden biri. İftar menüsüne en kolay fırın yemeği diyebiliriz. Tarif için aşağıdaki linke tıklayın.
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı mercimek
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su veya et suyu
Tuz
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Mercimeği ayıklayın ve yıkayın. Bir tencereye koyarak üzerini geçene kadar su ilave edin ve haşlayın. Ayıklanıp yıkanmış bulgura kaynar su veya et suyu ilave edin.
Kıvamını anlamak için tencerenin ortasına kaşık batırın. Dik duruyor ise pilav kıvamını alıyor demektir.
Bulgur veya suyu ilave ederek kıvamı ayarladıktan sonra pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
KEREVİZ SALATASI MALZEMELER
1 Su bardağı rendelenmiş mor lahana
2 Adet büyük boy rendelenmiş kereviz
1 Su bardağı rendelenmiş yer elması
5 Dal kıyılmış taze soğan
Yeteri kadar tuz
Yarım su bardağı süzme yoğurt
KEREVİZ SALATASI TARİFİ
Kereviz salatası tarifi için önce kerevizleri temizleyin ve güzelce rendeleyin.
Ardından malzemelerin hepsini karıştırın. Servis ederken kıyılmış taze soğan serpin. İsteğinize göre üzerine süslemek için ceviz de ekleyebilirsiniz. Kereviz salatası hazır. Afiyet olsun...
BABAGANNUŞ MALZEMELER
4 tane yeşil biber
3 Patlıcan
2 tane domates
3 tane kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
BABAGANNUŞ TARİFİ
Babagannuş için önce domates, patlıcan ve biberler közlenir. Ardından kabukları soyularak doğranır.
Sarımsakların kabukları soyularak doğranır. Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi ile karıştırılır.
Hazırlanan bütün malzemeler bir kâsede karıştırıp servis edilir. Afiyet olsun...
LOKMA TATLISI
Lokma iftar menülerinin sevilen tatlısı. Hem servisi kolay hem lezzetli. Üstelik lokmanın hamuru evde bulunan malzemelerden oluşuyor. Tarif için aşağıdaki linke tıklayın.