4. Gün iftar menüsü! Düğün çorbası, kürdan kebabı, sütlaç ve meze tarifi

4. iftar menüsü araştıranlar ana yemek, çorba ve tatlı tariflerini araştırıyor. Birçok kişi için menü listesine karar vermek yapmaktan daha zor. Fakat bir yerden de menü hazırlığına başlamak gerek diyorsanız işte size nefis menü. 4. Gün iftar menüsünde düğün çorbası, kürdan kebabı, pilav, pancar mezesi, kaşık salata ve sütlaç tarifi hazırladık.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bugün ne pişirsem diyenler internette yemek sitelerini dolaşıyor. 4. Gün iftar menüsünde güzel bir liste hazırlamak hiçte kolay değil. İftar menülerinde genelde çorba, ana yemek, meze, tatlı ve bir salata yer alıyor.

Bugünkü iftar menüsünde sizlere düğün çorbası, kürdan kebabı, pilav, pancar mezesi, kaşık salata ve sütlaç tarifi hazırladık. İşte birbirinden farklı yemek tarifleri...

DÜĞÜN ÇORBASI MALZEMELERİ

200 gram kuzu gerdan eti

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı yoğurt

2 adet yumurta

Yarım limonun suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su

Karabiber ve kırmızı pul biber

Tuz

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

Gerdan çorbası için önce etleri tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Ardından kemiklerinden ayrılan etleri tencereden alıp bir çatal yardımıyla didikleyin ve yeniden et suyuna ekleyin. Tencereyi ocağa alın.

Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta, limon suyu ve suyunu çırpın. İçine biraz da çorbanın sıcak suyundan ekleyip ılıştırın. Gerdan çorbasının püf noktası burada gizlidir.

Bir yandan karıştırarak bir yandan tencereye ekleyin ve iyice kıvama gelmesini sağlayın. Çorbayı bir taşım kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp pul biber içinde hafifçe kavurun. Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Düğün çorbası hazır. Afiyet olsun...

KÜRDAN KEBABI MALZEMELERİ

1 kilo patlıcan

1 kilo kıyma

Yarım kilo domates

Yarım kilo biber

Kıyma harcı ( yeterince soğan, sarımsak, baharat, galeta unu, yumurta)

İki yemek kaşığı salça, biraz tuz

KÜRDAN(İSLİM) KEBABI TARİFİ

Kıyma harcını hazırlayın ve yoğurun.

Patlıcanları soyun ve uzun şerit hâlinde keserek tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin.

Bu arada köfteleri kızartın ve bir kaba alın.

Patlıcanları da acısı çıktıktan sonra kızartın ve fazla yağı kağıt havlu ile alın.

İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste koyun ve ortasına köfte koyup kenarlarını kapatın.

Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyarak kürdan batırın ve tepsiye dizin.

Salça sosu yapıp üzerine dökün ve tepsi fırına sürün. Fırına göre 180 ve 200 derecede pişirin. Kürdan kebabınız diğer adıyla islim kebabınız hazır.

KÜRDAN KEBABI YANINA NE GİDER?

Kürdan kebabının yanına bir pilav çeşidi ve hafif bir çorba deneyebilirsiniz.

KÜRDAN KEBABININ PÜF NOKTASI

Kürdan kebabında patlıcan tadı önemlidir. Bu nedenle yemeği yapmadan önce patlıcanların acısı mutlaka giderilmelidir. Kızarttıktan sonra ise fazla yağ alınmalıdır.

SÜTLAÇ TARİFİ MALZEMELER

1 litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)

2 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 çay bardağı pirinç

1 litre su

2 çay bardağı pirinç

Fındık veya fıstık (süslemek için)

SÜTLAÇ TARİFİ

Sütlaç tarifi için ilk önce pirinçleri suyun içinde pişirin. Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlayın.

Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırın ve sütlacın içine dökün. Bu işlemden sonra hızlıca karıştırın ve tekrar kaynamasını bekleyin.

Son olarak içine şekeri ekleyin. Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kâselerine alın.

Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstıkla veya tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...