AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
ŞEF HATİCE AKMAN'IN KIYMALI MANTI TARİFİ MALZEMELER
Harç için:
250 gr kıyma
1 büyük soğan
Baharat miktarı isteğe göredir
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hamur için:
600 gr un
1 bardak su
2 yumurta
2 çay kaşığı tuz
Sunumu için:
Bir bardak süzme yoğurt
100 gr tereyağı
KIYMALI MANTI TARİFİ
Kıymalı mantı tarifi için önce mantının iç harcını hazırlayın.
Soğanı rendeleyerek derin bir kaba kıymayı ve kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Ardından mantı hamurunu yoğurun. Bir kaba unu, yumurtaları ve tuzu alın karıştırın. Kontrollü olarak ılık su ekleyin. Mantı hamurunu yoğurun.
30 dakika kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra hamuru isteğiniz büyüklükte bezelere bölün.
Hamurları çok ince olmayacak şekilde un ile açın ve bıçak yardımı ile büyük kareler kesin.
Hamurların iç dolgusunu koyup ikiye katlayarak üçgen şeklinde kapatın.
Üçgenin iki ucunu birleştirerek ceplerini yapın. Tencerede bir miktar su kaynatın, biraz da tuz atın ve kaynayan suya hazırladığınız mantıları ilave edin.
Mantılar pişince ocaktan alın ve süzün.
Bu sırada tereyağını bir tavada eritin ve mantıları ilave edin. Yağı yakmadan ocaktan alın ve mantıyı yoğurt ile servis edin. Kıymalı mantı akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun...
SULU KÖFTE YEMEĞİ
SULU KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
250 gram dana kıyma
1 orta boy soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
SULU KÖFTE TARİFİ
Sulu köfte tarifi farklı yemek arayanlar için kurtarıcı bir ana yemek. Zahmetli gibi görünse de aslında çok kolay. Önce soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın.
Kıyma, ince bulgur, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğurun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ekleyerek tekrar yoğurun. Harcı misket büyüklüğünde toplar haline getirin. Köfteleri un serpilmiş bir tepsiye dizin. 5-10 dakika dolapta dinlendirin. Ardından bir tavada kısa süreli ters düz çevirin. Pişirmeyin ama köftelerin rengini değiştirin.
Bu sırada patatasi soyun ve yemeklik dilimleyin. Tencrede yağ ve salçayı kavurun. Dilimlediğiniz patatesleri de ekleyin. Sıcak suyu da ilave ederek kaynamaya bırakın. İlk kaynamadan sonra köfteleri de ekleyin ve orta ateşte pişirin. Sulu köfte akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun...
PATATES OTURTMA TARİFİ MALZEMELER
Kıymalı harç için;
450 gram kıyma
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates (küçük doğranmış)
Bir tutam kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
PATATES OTURTMA TARİFİ
Önce kıymayı sıvı yağda pembeleşene kadar biraz kavurun. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, pembeleşene kadar kavurun ve salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin.
Ardından küçük küçük doğranmış domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek karıştırın.
Son olarak suyunu ekleyip kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.
Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
Tencerede de yapabilirsiniz. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.
Ben iki kat kıyma, üç kat patates döşedim ama tek kat kıyma, iki kat (alt ve üstü) patates döşeyip de yapabilirsiniz.
En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirin.
Patatesler yumuşayınca üzerini açın, bu şekilde 10 dakika daha fırına sürün patatesler biraz kızarsın.
Patates oturtmamız bir iki dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Afiyet olsun.