Bugün ne pişirsem diyenler için Ramazan'ın 7. Günü iftar menüsü

''İftara bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler için her gün birbirinden farklı menüleri bir araya getiriyoruz. Ramazan'ın 7. Gün iftar menüsünde ezogelin çorbası, sultan kebabı, fırında makarna, mevsim salata ve sütlaç tarifi hazırladık. İşte ''Bugün ne pişirsem?'' diye araştırma yapanlara değişik tarifler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazan'ın 7. Gününde "Bugün ne pişirsem?" sorusunun cevabı araştırılıyor. İftar hazırlığı yapanlar akşam saatine en güzel yemekleri ailesine ikram etmek istiyor. Ramazan'ın 7. Gün iftar menüsünde ezogelin çorbası, sultan kebabı, fırında makarna, mevsim salata ve sütlaç tarifi hazırladık.

EZOGELİN ÇORBASI

Mercimek çorbasının değişik bir versiyonu olan ezogelin çorbası birçok kişi tarafından sevilen bir çorbadır. Hem her yemeğe uyum sağlar hem de lezzetlidir. Ezogelin çorbası tarifi için aşağıdaki linki tıklayın.

Tescilli ezogelin çorbası tarifi! Ezogelin çorbasının yapılışı

SULTAN KEBABI

İftar menüsüne ağır bir yemek arıyorsanız sultan kebabı hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofraya yakışır bir yemek. İşte tarifi...

"Bugün ne yemek yapsam?" diye düşünenlere sultan kebabı tarifi

FIRINDA MAKARNA

Pilavlardan sıkıldıysanız beşamel soslu fırında makarna menünüze değişiklik katacaktır. Hem servisi kolay hem yapması pratik bir fırın yemeğidir. Fırında makarna tarifi için aşağıdaki linki tıklayın.

FIRINDA SÜTLAÇ

Ramazanın en vazgeçilmez tatlılarından biri de fırında sütlaç. Şerbetli tatlılara göre daha hafif olan sütlaç iftar menünüze lezzet katacak.

MEVSİM SALATASI

İftar menüsünde en çok tüketilen genelde salatalar oluyor. Hem hafif hem sağlıklı mevsim salatası yemeklerinizin yanına çok yakışacak.