Bugün ne pişirsem diyenler için nefis fırında makarna tarifi

Fırında makarna ''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler tarafından merak ediliyor. Fırında makarna beşamel sosuyla harmanlanmış makarnanın fırında pişirilmesiyle hazırlanır. Üzerine rendelenen kaşar hem nefis bir görüntü hem de unutulmaz bir lezzet bırakır. İşte fırında makarna tarifi ve malzemeleri...

Bugünün yemeğine hâlâ karar veremeyenler için harika bir fırın yemeği önerimiz var. Fırında makarna tarifini hiç denediniz mi? Üstelik evde bulunan malzemelerden yapılıyor. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenler için beşamel sosla hazırlanan fırında makarna tarifi ve malzemeleri...

FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER

1 paket fırın makarna

Peynirli beşamel sos için:

5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

Tuz

Muskat - rende

2 su bardağı kaşar peyniri - rende

Üzeri için:

1 su bardağı kaşar peyniri - rende

FIRINDA MAKARNA NASIL YAPILIR?

Fırın makarnayı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp kenara alın.

Başka bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun, yeterince kavrulan unun üzerine sütü ilave edin ve kıvamını bulana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuz ve muskat ile tatlandırın.

Hafif akışkan bir kıvam alan beşamelinizi ocaktan alın ve içerisine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip, peynir eriyene kadar karıştırın.

Daha önceden haşladığınız makarnanızı, bu peynirli beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve bir fırın kabına aktarın.

Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 – 30 dakika kadar pişirin. Fırında makarnayı sıcak servis edin. Afiyet olsun...