Kürdan(İslim) kebabı tarifi et yemeklerini sevenler tarafından araştırılıyor. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlerin kurtarıcısı olan patlıcan yemekleri menülerde hem lezzetiyle hem de görselliği ile fark oluşturuyor. Kürdan kebabının püf noktası ise patlıcanları iyi seçmek. İşte kürdan kebabı tarifi ve malzemeleri...
KÜRDAN KEBABI MALZEMELERİ
1 kilo patlıcan
1 kilo kıyma
Yarım kilo domates
Yarım kilo biber
Kıyma harcı ( yeterince soğan, sarımsak, baharat, galeta unu, yumurta)
İki yemek kaşığı salça, biraz tuz
KÜRDAN(İSLİM) KEBABI TARİFİ
Kıyma harcını hazırlayın ve yoğurun.
Patlıcanları soyun ve uzun şerit hâlinde keserek tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin.
Bu arada köfteleri kızartın ve bir kaba alın.
Patlıcanları da acısı çıktıktan sonra kızartın ve fazla yağı kağıt havlu ile alın.
İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste koyun ve ortasına köfte koyup kenarlarını kapatın.
Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyarak kürdan batırın ve tepsiye dizin.
Salça sosu yapıp üzerine dökün ve tepsi fırına sürün. Fırına göre 180 ve 200 derecede pişirin. Kürdan kebabınız diğer adıyla islim kebabınız hazır.
KÜRDAN KEBABI YANINA NE GİDER?
Kürdan kebabının yanına bir pilav çeşidi ve hafif bir çorba deneyebilirsiniz.
KÜRDAN KEBABININ PÜF NOKTASI
Kürdan kebabında patlıcan tadı önemlidir. Bu nedenle yemeği yapmadan önce patlıcanların acısı mutlaka giderilmelidir. Kızarttıktan sonra ise fazla yağ alınmalıdır.