Bardak kebabı nasıl yapılır?

Bardak kebabı Doğu mutfağının yeri doldurulamaz bir yemeği. Bardak kebabının püf noktası ise etlerin iyi sotelenmesi. Bugün ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız bardak kebabı iyi bir öneri olabilir. Peki bardak kebabı nasıl yapılır? Bardak kebabı püf noktaları nelerdir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bardak kebabı sofraların olmaz olmaz bir yemeği. Bardak kebabında etler milföy tabağında servis ediliyor. Peki bardak kebabı nasıl yapılır? Bardak kebabı püf noktaları nelerdir? İşte cevabı...

BARDAK KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gr kuşbaşı dana eti

1 adet soğan

1 diş sarımsak

Yeşil biber

2 adet domates (Evde yaptığımız domates sosu kullandım)

4-6 adet milföy hamuru

1 adet yumurta sarısı

Karabiber

Tuz

Kimyon

Kekik

Sıvı yağ

BARDAK KEBABI NASIL YAPILIR?

Soğanın kabukları soyulup küp küp doğranır. Tavada biraz sotelenir.

Sonra kuşbaşılık etler eklenir biraz sotelenir.

Sırasıyla biber ve daha sonra domates eklenir suyu çekene kadar işlem devam eder.

Baharatlar eklenerek işlem tamamlanır.

Sotelenen etler istediğiniz şekildeki bardaklara paylaştırılır.

Bardakların ağız kısmına kare şeklinde kesilen yağlı kağıt konulur ve üstüne de milföy hamuru yerleştirilir.

Çok kabarsmaması için ortasına kürdan ile delikler açılır ve yumurta sarısı sürülerek 190 derecedeki ısınan fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Pişirme islemi bittikten sonra yağlı kağıt aradan alınarak milföyün içine bardak ters çevirilerek servis edilir.