Bugün ne pişirsem? 24. Gün iftar menüsünde nefis tarifler

Ramazan'ın son haftasında “Bugün ne pişirsem?” diyenlere mutfakta işi kolaylaştıran bir menü hazırladık. Yemek ismine karar vermek yemek yapmaktan daha zor diyorsanız işte size nefis 24. Gün iftar menüsü…

Ramazan'ın son haftasını en güzel iftar menüleriyle kapatmak isteyenler yemek tariflerini araştırıyor. "Bugün ne pişirsem?" diyenler için en sevilen yemeklerden bir liste çıkardık. İftar menüsü söz konusu olduğunda kararsız olanların işini kolaylaştıran nefis yemek tariflerine bayılacaksınız.

24. GÜN İFTA MENÜSÜ

Domates çorbası

Fırında köfte patates

Şehriyeli bulgur pilavı

Cacık

Revani

Mevsim salatası

FIRINDA KÖFTE PATATES TARİFİ: İftar menüsüne çocukların da çok seveceği fırında köfte patates için önce köfte harcını hazırlayın. Patateslerle köfteleri hafif kızartın. Ardından fırın tepsisine koyun ve fırında pişirin. İsteğe göre içerisine biber ve domates de ilave edebilirsiniz. 25-30 dakikada pişiyor.

DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet domates

1 çay bardağı süt

Yarım yemek kasığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı

3 yemek kaşığı dolu dolu un

Tuz ve karabiber

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

KAŞARLI DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Domates çorbası için önce domatesleri robottan geçirin. Bir tencereye yağı koyun ve üzerine domatesleri ekleyin. Soteledikten ve domatesleri öldürdükten sonra salçayı ekleyin. Kapağını kapatın ve birkaç dakikanın ardından unu da ekleyip hızlıca karıştırın.

Daha sonra sıcak suyu da yavaşça ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Domates çorbası kaynayınca bir su bardağı süte çorbadan bir kepçe koyup sütün kıvamını çorbaya uygun hâle getirin. Domates çorbasının püf noktası burasıdır.

Daha sonra yavaşça ilave edip karıştırın. Çorba kaynayınca iki dakika daha kaynatıp tuzunu karabiberini ekledikten sonra kaşarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

REVANİ TATLISI İÇİN MALZEMELER

Revani keki için malzemeler:

1 su bardağı şeker

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Revani şerbeti için malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

5 ADIMDA REVANİ TARİFİ

1. Revani tarifi için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.

2. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.

3. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.

4. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün.

5. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır. Afiyet olsun...

REVANİNİN PÜF NOKTASI

Revaninin şerbetinin iyi çekmesi için önce mutlaka kesin ve sıcak revani üzerine şerbeti soğuk dökün.

İbn-i Sina yıllar önce yazmış! Hacamat yerlerine dikkat