İftar menüsü arayanlara en özel liste: Yayla çorbası, pilav, patates oturtması, revani ve...

Bugün ne pişirsem diye düşünenler 2024 Ramazanına özel 2. Gün iftar menülerine bakıyor. Artık oruca biraz daha alıştığımız 2. Günde iftar menüsü olarak sizlere yayla çorbası, bulgur pilavı, patates oturtma, kaşık salata, revani tarifi hazırladık. İşte 2024 Ramazanına özel nefis yemek tarifleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazanın 2. Gününde birçok kişi bugün ne pişirsem diye internet sitelerinde iftar menülerini araştırıyor. Çünkü her gün birbirinden farklı yemeklerin, salataların ve mezelerin olduğu bir iftar menüsü hazırlamak kolay değil. Peki, bugünkü iftar menünüz hazır mı?

Ramazanın 2. Gününde iftar menüsüne yayla çorbası, bulgur pilavı, patates oturtma, kaşık salata, revani tarifi hazırlayabilirsiniz. Bu menü hem kolay hem lezzetli. İşte nefis yemek tariflerinin yapılışı...

YAYLA ÇORBASI MALZEMELER

1 su bardağı mısır veya buğday

Sıvıyağ

Tuz

Terbiyesi için

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası için önce mısır ya da buğday hangisini kullanacaksanız tencereye alın. Sıcak su koyun. Üzerine 1,5 yemek kaşığı yağ gezdirin ve kaynamaya bırakın. O kaynarken siz terbiyeyi hazırlayın.

Bir kâsede terbiye malzemelerini karıştırın. Kaynayan mısırlı sudan bir kepçe alın ve terbiyenin içerisine dökün. Güzelce karıştırın. Ardından bu terbiye karışımını tencereye ilave edin. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır. Kaynadıktan sonra tuzunu, nanesini ve pulbiberini atın. Çorba hazır. Afiyet olsun...

PATATES OTURTMA TARİFİ MALZEMELER

Kıymalı harç için;

450 gram kıyma

1 adet kuru soğan

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

2 adet domates (küçük doğranmış)

Bir tutam kıyılmış maydanoz

1 diş sarımsak

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

PATATES OTURTMA TARİFİ

Önce kıymayı sıvı yağda pembeleşene kadar biraz kavurun. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, pembeleşene kadar kavurun ve salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin.

Ardından küçük küçük doğranmış domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek karıştırın.

Son olarak suyunu ekleyip kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.

Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.

Tencerede de yapabilirsiniz. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.

Ben iki kat kıyma, üç kat patates döşedim ama tek kat kıyma, iki kat (alt ve üstü) patates döşeyip de yapabilirsiniz.

En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirin.

Patatesler yumuşayınca üzerini açın, bu şekilde 10 dakika daha fırına sürün patatesler biraz kızarsın.

Patates oturtmamız bir iki dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Afiyet olsun.

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI MALZEMELER

1 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ

1 orta boy soğan

1 adet yeşil biber

Yarım su bardağı domates rendesi

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

2,5 su bardağı kaynar su

DOMATESLİ BULGUR TARİFİ

Domatesli bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.

Soğanlar pembeleşince domates rendesini ilave edin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra salçayı ilave edin.

Salça kavrulduktan sonra bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Domatesli bulgur pilavı hazır. Afiyet olsun...

BULGUR PİLAVI SERVİS ÖNERİSİ

Bulgur pilavını mantarlı, nohutlu, etli ya da tavuklu yapabilirsiniz.

REVANİ TATLISI İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Revani şerbeti için malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

REVANİ TARİFİ

1. Revani tarifi için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.

2. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.

3. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.

4. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün.

5. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre kremşanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır. Afiyet olsun...