Bugün iftara ne pişirsem diyenlere şehzade kebabı tarifi! Patlıcanlı yemek arayanlara nefis lezzet

''Bugün iftara ne pişirsem?'' diye düşünenler patlıcanlı yemek tariflerini araştırıyor. Peki, şehzade kebabını hiç denediniz mi? Dana eti ve patlıcanla yapılan şehzade kebabı tarifi iftar menüsüne layık bir ana yemek. Tarif defterinize mutlaka ekleyeceğiniz şehzade kebabının yapılışı ve malzemelerini adım adım anlattık. İşte bugünün iftar menüsü...

Şehzade kebabı tarifi "Bugün iftara ne pişirsem?" diye araştıranlar tarafından merak ediliyor. Peki, şehzade kebabı nasıl yapılır? Evde kolayca yapabileceğiniz şehzade kebabı güveçte hazırlanan fırın yemeğidir. Özellikle patlıcanlı yemekleri tercih edenler için tarif defterine eklenecek bir lezzet diyebiliriz.

Şehzade kebabı tarifinde temel malzeme dana eti ve patlıcan. Diğer malzemelerin hepsi hemen hemen herkesin mutfağında bulunan ürünler. Sözü daha fazla uzatmadan iştihanızı da kabartmadan "Bugün ne pişirsem?" diyenler için şehzade kebabı tarifi aşağıda...

ŞEHZADE KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilo kuşbaşı dana eti

5-6 adet patlıcan

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan

4 adet yeşil biber

Karabiber, pulbiber

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı et suyu

Tuz

ŞEHZADE KEBABI TARİFİ

Bugünün menüsü için tarif defterinizi yokluyorsanız şehzade kebabı tarifine mutlaka göz atın. Hem sunumuyla hem de lezzetiyle pişman olmayacaksınız. Şehzade kebabı tarifi için önce kuşbaşı doğranmış dana etini pişirin. Düdüklü tencere zamandan tasarruf sağlayacaktır. Düdüklü tencerede kısık ateşte pişirin.

Patlıcanları alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. 20 dakika kadar acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin. Bu sırada pişen etlerin suyunu süzün.

Suyu süzülen patlıcanları havlu kağıt ile kurulayın ve bol kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan pembeleşene kadar kavurun. Ardından yeşil biberleri de ilave edin.

Sırasıyla sarımsak, karabiber, pul biber, tuzu da ilave ederek kavurun. Son olarak haşlanan etleri ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.

Ufak güveçlere kızartılan patlıcanlarla et karışımını güveçlere eşit şekilde yerleştirin. İster karıştırın ister düzenli koyun. Damak zevkinize kalımış.

Üzerini domates dilimleri ve biberle süsleyin. Yemeğin sosu için ayrı bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 su bardağı et suyunuda yemeğin üzerine gezdirin.

180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirin. Şehzade kebabı iftar menüsüne hazır. Afiyet olsun.