Bugün iftara ne pişirsem? 5 Mayıs iftar menüsü! Ramazan'ın 23. Günü iftar menüsü

Ramazan'ın 23. Gününde iftar menüsü belirleyenler için İslim kebabı ve bulgur pilavı tarifi hazırladık. Her gün birbirinden farklı yemek tariflerinin belirleyici olduğu Benim Yemeğim yemek yarışmasında ekran başında programı kaçıranlar için bugünkü menünün tarifini yazdık. Yarışmacılar mutfak hünerlerini İslim kebabı ve bulgur pilavı tarifinde gösterecek. ''Bugün iftara ne pişirsem?'' diyenler için kuşbaşı et ve patlıcanla hazırlanan İslim kebabının yapılışı ve malzemeleri haberimizde... İşte 5 Mayıs iftar menüsü...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

"Bugün iftara ne pişirsem?" diye güne başlayanlar Benim Yemeğim yemek yarışmasını kaçırmıyor. Bugünkü belirleyici yemek İslim kebabı ve bulgur pilavı tarifi oldu. Kuşbaşı et ve patlıcanla yapılan İslim kebabı iftar menüsünde hem lezzetiyle hem de sunumuyla sofranızı taçlandıracak. Baharatlı ve domatesli bulgur pilavı tarifi de bundan sonra tarif defterinizde popüler tarifiniz olacak. Daha fazla iştah kabartmadan işte 5 Mayıs iftar menüsü...

İSLİM KEBABI VE BULGUR PİLAVI MALZEMELER

İSLİM KEBABI İÇİN MALZEMELER

250 gram kuzu kuşbaşı

1 adet kuru soğan

2 adet patlıcan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

4 adet çeri domates

1 adet sivri biber

3 dal taze kekik

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Su

Kürdan

BULGUR PİLAVI İÇİN MALZEMELER

1,5 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet çarliston biber

1 adet kapya biber

2 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Su

İSLİM KEBABI TARİFİ

Tencereye zeytinyağı ve kuzu kuşbaşını ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız soğanı, domates salçasını, biber salçasını, kekik, tuz ve karabiberi tencereye ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup 5 dakika tuzlu suda beklettikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Yemeğimiz suyunu çektikten sonra artı şeklinde dizdiğimiz patlıcanların ortasına etlerimizi yerleştirip katlıyoruz. Çeri domatesi ve biberleri kürdan yardımıyla etimize tutturduktan sonra tenceredeki sosu fırın kabımıza ilave edip 180 derecede 10 dakika boyunca fırında kızartıyoruz.

BULGUR PİLAVI TARİFİ

Soğan ve biberleri zeytinyağında soteledikten sonra domatesi, bulguru ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Sarımsak ve baharatları ekleyip 2 dakika kadar kavurduktan sonra su ekliyoruz ve kısık ateşte 8 dakika demlenmesi için kapağını kapatıyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz.