Bugün iftara ne pişirsem? 12. Gün iftar menüsü! En favori 2 lezzet

''Bugün iftara ne pişirsem?'' diyenler için harika bir menü hazırladık. Ramazan menüleri araştıranların ve kalabalık sofralar için hazırlık yapanların işini kolaylaştıracak iftar menüsü hem lezzetli hem farklı. İşte 12. Gün iftar menüsü…

İftara hazırlık yapanlar "Bugün iftara ne pişirsem?" diye araştırıyor. İftarda çorba, meze, ara sıcak, sulu yemek ve tatlı tarifi için her birine ayrı ayrı özen gösteriliyor. Peki, 12 Gün iftar menünüz hazır mı?

Ramazan'ın ilk günlerine alışmak zor oluyor fakat ilerleyen günlerde kalabalık davet sofraları için hazırlıklar başlıyor. Sevdiklerine özenle sofra hazırlayanlar için değişik iftar menüleri hazırladık.

12. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Ezogelin çorbası

Hünkârbeğendi

Şehriyeli pilav

Köz biber mezesi

Güllaç

EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 tatlı kaşığı bulgur

1 tatlı kaşığı pirinç

Pul biber ve nane

2 diş sarımsak

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

Bir miktar tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

2 litreye yakın sıcak su

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

İftar menüsüne sevilen çorbalardan biri olan ezogelin çorbası için önce soğanlar rendelenir ve sarımsak ezilerek ikisi de tereyağında kavrulur. Soğanlar kavrulunca nane, kırmızıbiber ve salça ilave edilerek kavrulur. Ardından mercimek, pirinç, bulgur ve tuz da ekleyerek karıştırılır. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın su ezogelin çorbası üzerine ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. İsteyenler normal tencerede de yapabilir. Afiyet olsun...

HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)

2 adetorta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adetorta boy domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

BEĞENDİ İÇİN:

4 adet orta boy patlıcan

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

1. 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

2. Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

3. Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

4. Dört diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

5. Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

6. İki su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

7. Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

8. Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

9. Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

10. Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun!

ŞEF RAFET İNCE'NİN3 ADIMDA GÜLLAÇ TARİFİ

Güllaç iftar menülerinin vazgeçilmezi. Şef Rafet İnce'nin güllaç tarifi Ramazan'da işinizi kolaylaştıracak.

GÜLLAÇ MALZEMELER

4 yaprak güllaç hamuru

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı gül suyu

Yarım nar

4 adet çilek

2 yemek kaşığı ceviz içi

1 yemek kaşığı Antep fıstığı

1 dal taze nane

1 diş damla sakızı

GÜLLAÇ TARİFİ

1. Damla sakızlı güllaç tarifi için önce tencerenin içerisine süt, toz şeker, damla sakızı, taze nane, gül suyu ve vanilya ekleyerek kaynatıyoruz. Kaynayan sütü 1-2 dakika bekletiyoruz.

2. Tepsinin tabanına süt ekliyoruz ve güllaç yaprağını ıslatıyoruz. Islanan güllaç yaprağının üzerine nar, ceviz, toz Antep fıstığı ekleyerek sarıyoruz ve gül şekli veriyoruz.

3. Tabağa aldığımız güllacın üzerine süt, çilek ve Antep fıstığı tozu ekleyerek sunuma hazır hale getiriyoruz. Güllaç tarifi hazır. Afiyet olsun...

Kolay şerbetli tatlı arayanlara istiridye tatlısı tarifi