Aynı temel gerçekleri içermelerine rağmen, Bufalo kanadının kökeninin en az iki farklı versiyonu vardır. İlk kanat tabağı 1964'te Buffalo'da Anchor Bar adlı bir aile işletmesinde servis edildi. Kanatlar, üzerlerini kendi özel sosuyla kaplayıp yanında mavi peynir ve kerevizle servis eden Teressa Bellissimo'nun buluşuydu çünkü elindeki buydu. Gerçek mucit olduğunu iddia eden ara sıra karşı çıkanlar dışında, bu gerçekler makul bir şekilde tartışılmaz. Televizyon ekranlarında yayınlanan programlarda gündeme gelen "Bufalo soslu kanat nasıl yapılır? Buffalo Wings tarifi nasıl, malzemeleri neler?" sorusuna yanıt olarak tüm detaylar haberimizde.
Uygun Buffalo kanatları, orijinal, yemesi daha zor akimbo şekillerinden ziyade küçük bagetlere benzemeleri için ikiye bölünmelidir. Daha sonra herhangi bir kaplama veya pane olmadan derin yağda kızartılırlar, daha sonra parmaklarınızı kaplayan ve o lezzetli parlak portakal sosu eritilmiş tereyağı, acı sos ve kırmızı biber kombinasyonu ile kaplanırlar...
BUFFALO SOSLU KANAT (BUFFALO WİNGS) TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Tavukları Kızartmak İçin:
1 kg. tavuk kanat
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 paket kabartma tozu
Buffalo Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı acı sos
1 yemek kaşığı bal (ya da toz şeker)
1 çay kaşığı tuz
Dip Sos İçin:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 tutam kuru fesleğen
1tutam kuru nane
Buffalo Soslu Kanat (Buffalo Wings) Tarifinin Servis Önerisi
Yanına çeşit çeşit dip sos ve çubuk çubuk kestiğiniz farklı sebzelerle servis edebilirsiniz.
Buffalo Soslu Kanat (Buffalo Wings) Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz tavukları fırında pişirmek yerine derin kızgın yağda kızarttıktan sonra sosla birleştirebilirsiniz.
BUFFALO SOSLU KANAT (BUFFALO WİNGS) NASIL YAPILIR?
Mısır nişastası ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
Tavuk kanatlarını içine ekleyerek, tavukları tamamen kaplayana kadar karıştırın.
Fırınınızı 190 derecede, altlı üstlü ayarda ısıtın. Kanatları fırın tepsisine dizin.
İyice kızarana kadar, yaklaşık 30-40 dakika boyunca pişirin.
O sırada sosu hazırlamak için bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine acı sosu, balı ve tuzu ekleyip karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
Pişen tavukları bir kaseye aldıktan sonra üzerine sosu ilave edin. İyice karıştırarak sosun her yere eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
Yoğurt sosu için tüm malzemeleri karıştırın. Soslu tavukları yoğurtla ve dilerseniz çubuk sebzelerle servis edin. Afiyet olsun!