Bu yöntemlerle balık pişirirken kokusu olmuyor! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Balık Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü lezzetli ve sağlıklı olarak ön plana çıkabiliyor. Ancak birçok insan balık kokusundan rahatsız olabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, kokuyu önleyebiliyor. İşte detaylar…

Balık Türkiye'deki birçok insan tarafından sık sık tüketilen besinler arasında bulunuyor. Çünkü lezzetli olmasının yanı sıra içeriğinde; A, D, E, B2, B12, B3 ve kalsiyum barındırabiliyor. Ayrıca protein bakımından zengin olarak ön plana çıkabiliyor. Öte yandan kan basıncının düşürülmesinde etkili oluyor ve beyin fonksiyonlarını geliştirebiliyor.

Balığın hem lezzetli hem de sağlıklı olması, tüketimini kolaylaştırabiliyor. Ancak evde balık pişirirken yayılan koku, pek çok insanı rahatsız edebiliyor. Öte yandan, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bazı yöntemler, balık kokusunu önleyebiliyor.

BU YÖNTEMLERLE BALIK PİŞİRİRKEN KOKUSU OLMUYOR

Balık pişirirken oluşan kokuyu önleyemeye yardımcı olabilen bazı yöntemler bulunuyor. İşte söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde;

- Balık kokusu ocağın diğer bölmesinde elma sirkeli su kaynatılması ile önlenebiliyor. Ayrıca ocağın diğer gözünde karbonatlı su ya da limon kabuğu kaynatılması da balık kokusunu önlemede yardımcı olabiliyor.

- Balık kokusu, kokulu mum yakılması ile önlenebiliyor.