Bu yöntemlere dikkat: Salatalık kabuklarını değerlendirebiliyor!

Salatalık kabukları birçok insan tarafından işe yaramadığı düşüncesi ile çöpe atılabiliyor. Öte yandan salatalık kabuklarını değerlendirmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemleri bilmeyenler, çöpe attıklarına adeta pişman bile olabiliyorlar. İşte detaylar…

Salatalık pek çok insan tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Ancak kabuklar için aynı şeyi söylemek pek mümkün olmuyor. Çünkü salatalık kabukları işe yaramadığı düşüncesi ile genellikle çöpe atılıyor. Öte yandan salatalık kabuklarını değerlendirmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. Bu nedenle söz konusu yöntemlere dikkat edilmesi de tavsiye ediliyor.

SALATALIK KABUKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Sağlık açısından da tüketilebilen salatalık, pek çok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Öte yandan kabukları ise genellikle çöpe atılıyor. Bunun yanı sıra çöpe atmak istemeyenlerin salatalık kabuklarını değerlendirebileceği bazı yöntemler de bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden 2'si, atıştırmalık olarak tüketmek ve çorbalara katmak.

Atıştırmalık Olarak Tüketmek: Salatalık kabukları atıştırmalık olarak tercihe bağlı olarak tüketilebiliyor. Ayrıca bu yöntem pratik bir şekilde uygulanabiliyor. Çünkü salatalık kabukları dilimleniyor ve üstüne baharat ilave ediliyor. Akabinde afiyetle tüketilebiliyor.

Çorbalara Katmak: Salatalık kabuklarını değerlendirmek isteyen birçok insan, çorbalara eklemeyi tercih edebiliyor. Bu işlem için uygun olan çorbalara eklenmesi yeterli oluyor. Nitekim çorba ile birlikte salatalık kabukları da pişebiliyor.