AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Herkesin kahvaltıda severek tükettiği patates kızartması aslında zahmetli bir pişirme yöntemine sahip. Yağın fazla kullandığı ve ocağın hemen kirlendiği bu yöntemi unutun.
Yağın çok kullanılmadığı bulaşığın çıkmadığı en pratik yöntemi sizler için araştırdık. Fırında patates yöntemiyle, kahvaltı sofralarına pratik bir lezzet kazandırmış olursunuz.
5 adet patates
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kadar; toz pul biber ve tuz
Fırın tepsisinin altına yağlı kağıdı serin.
Patateslerin kabuklarını soyun.
Yuvarlak yuvarlak kesip daha sonra uzun uzun dilimleyin.
Bu kesme yöntemiyle patatesleriniz hem çıtır hem de çok olur.
Akabinde bir kabın içinde üzerine zeytinyağını ve baharatı dökün.
İyice karıştırıp tepsiye dağıtın.
Patateslerin üst üste kalmamasına dikkat edin.
200 derece ısıtılmış fırına verin.
Yaklaşık 30 dakika sonra çıtır ve yağsız patatesleriniz tüketilmeye hazır!
Afiyet şifa olsun...