Bu yöntemi kimse bilmiyor! Fırında yağsız patates kızartması..

Yağsız ve lezzetli patates kızarmasının en pratik tarifini sizler için radarımıza aldık. Baharatların bir araya geldiği enfes tatlardan biri olan fırında patates kızartmasını çoğu kişi henüz keşfetmemiş. İşte fırında yağsız patates kızartması

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Herkesin kahvaltıda severek tükettiği patates kızartması aslında zahmetli bir pişirme yöntemine sahip. Yağın fazla kullandığı ve ocağın hemen kirlendiği bu yöntemi unutun.

Yağın çok kullanılmadığı bulaşığın çıkmadığı en pratik yöntemi sizler için araştırdık. Fırında patates yöntemiyle, kahvaltı sofralarına pratik bir lezzet kazandırmış olursunuz.

FIRINDA YAĞSIZ PATATES KIZARTMA TARİFİ

MALZEMELERİ;

5 adet patates

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı kadar; toz pul biber ve tuz

YAPILIŞI;

Fırın tepsisinin altına yağlı kağıdı serin.

Patateslerin kabuklarını soyun.

Yuvarlak yuvarlak kesip daha sonra uzun uzun dilimleyin.

Bu kesme yöntemiyle patatesleriniz hem çıtır hem de çok olur.

Akabinde bir kabın içinde üzerine zeytinyağını ve baharatı dökün.

İyice karıştırıp tepsiye dağıtın.

Patateslerin üst üste kalmamasına dikkat edin.

200 derece ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30 dakika sonra çıtır ve yağsız patatesleriniz tüketilmeye hazır!

Afiyet şifa olsun...