5 yöntem sivilceleri kurutuyor! Herkesin dolabında var

İnatçı sivilceler hem strese neden hem de sağlık açısından kötü görüntüye sebep oluyor. Özellikle yüzde çıkan sivilceler uzun süre geçmeyebiliyor. İşte sivilcelerden kurtulmanın 5 doğal yolu…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yüzde çıkan sivilceler geçmeyince birçok yöntem deneniyor. Bu yöntemlerin tek püf noktası düzenli uygulamak. Sivilceleri kurutan doğal tedavi yöntemlerini sizler için derledik. İşte sivilcesiz, pürüzsüz bir cilt için 5 öneri...

1. SİRKE

Sirke sadece ev temizliğinde değil yüz temizliğinde de faydalı. Sivilceleri kurutmak için etkili olan sirke doğal temizleyici.

Uygulaması

Bir fincan maden suyu ve bir fincan elma sirkesini bir kaba koyup karıştırın. Günde bir defa akşam, pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bu karışımı cildinize sürdükten sonra yıkayın. Haftada üç defa tekrar edin.

2. PİRİNÇ UNU

Pirinç unu cildi ölü hücrelerden arındırıyor. Sivilceleri azaltıyor.

Uygulaması

Bitki ve Güzelli Uzmanı Suna Dumankaya'nın sosyal medyada paylaştığı tarife göre 1 yemek kaşığı pirinç ununu 1 kahve fincanı süt ile karıştırın. Ardından sivilceli bölgeye sürün. 20 dakika bekletin. Ardından silebilirsiniz.

3. KÜKÜRTLÜ SABUN

Kükürtlü sabun yıllardan beri sivilceler için önerilir. Antiseptik ve antibakteriyel özelliği olan kükürtlü sabun, mikrop ve yağlanma gibi sorunları azaltıyor. Dolayısıyla cilt bakımı için önemli.

Uygulanması

Kükürtlü sabunu kullanmak için yüzünüzü güzelce makyajdan arındırın. Sabah ve akşam yüzünüzü bu sabunla yıkayın. Cildiniz çok kuruysa nemlendirici kullanın. Yoğun sivilce varsa en az 1 ay düzenli uygulayın. Aniden ortaya çıkan sivilceler için sadece sivilcenin üstüne bir parça sürerek 3-5 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.

4. BEBEK PUDRASI

Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Suna Dumankaya özellikle kola, kuruyemiş gibi asitli içecekler ve yağ oranı yüksek besinlerin yüzde sivilceleri artırdığına dikkat çekti. Dumankaya sivilceleri yok eden doğal bakım tarifi paylaştı.

Uygulaması

1 antibiyotiği toz haline getirin.1 çay kaşığı bebe pudrası, 3 damla limon suyu ve 1 damla çay ağacı yağını karıştırın. Tüm malzemeler karıştıktan sonra her gün özellikle dört gün üst üste mutlaka sivilce üzerine sürün. Çok hızlı faydasını göreceksiniz.

5. LİMON

Limon sivilceleri kurutur. Cilt lekelerine de iyi gelir. Taze limon suyu doğal bir büzücü olarak çalışır, bu nedenle sarkan cildi sıkılaştırmak ve lekeleri bulanıklaştırmak için dalgalar oluşturur.

Uygulaması

Bir bardak ılık suya taze limon sıkın ve parlak bir cilt için her sabah aç karnına için.

TEDAVİ SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT

Sivilceler cilt sorunu gibi görünse de asıl sebep böyle olmayabilir. Kan değerleri, kullanılan ilaçlar, tüketilen besinler ve daha birçok şey sivilcelere neden olabilir. Bu nedenle önce bir hekime başvurup ardından uygun tedavi yöntemi belirlenmelidir.

Canan Karatay Akşam'a konuştu! Çocukların hafızası için bunu yapmayın, beyne zarar veriyor

O hataya dikkat! Çilek sirkeyle mi tuzla mı yıkanır? İşte yanıtı